Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarının karşısına geçti. Manisa Büyükşehir Belediyespor'un sadece futbol kulübünden ibaret olmadığının altını çizen Güzgülü, amatör branşlarda elde ettikleri önemli dereceleri hatırlatırken, futbol kulübünün son dönemde ki performansını da değerlendirdi. Güzgülü, yönetim kurulu olarak Teknik Direktör Levent Eriş ve futbolcuların sonuna kadar arkalarında olduğunu belirterek başarıya olan inançlarının tam olduğunu söyledi.
Halil Onultmak Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısına Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, Kulüp Genel Koordinatörü Alparslan Ustamehmetoğlu, Kulüp Başkan Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Tunç Çalışkan, Metin Memiş, Ahmet Uluturhan, Haşim Elmalı ve Teknik Direktör Levent Eriş katıldı. Konuşmasının başında Manisa basınının önemli değerlerinden Pınar Ekmen'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Güzgülü, basın mensuplarına baş sağlığı dileklerinde bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak spora sürekli destek veren bir kurum olduklarını ve içerisinde bulundukları Halil Onultmak Tesisleri'nin hangi şekilde bu duruma geldiğini hatırlatan Güzgülü, "Bu tesisle birlikte Mümin Özkasap, Fikri Bayrıl Tesislerinin yanı sıra Tarık Almış Ağabeyimizin adını verdiğimiz Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzunun Manisa'ya kazandırılmasında emeklerimiz oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin önemli eksikliğini gidererek gençlerimizin spor yapma olanaklarını arttırdık" dedi.
"KULÜP BÜNYEMİZDE 500 LİSANSLI SPORCUMUZ VAR"
Kulüp çatısı altında bulunan Atıcılık ve Avcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bilardo, Briç, Cimnastik, Dağcılık, Futbol, İzcilik, Judo, Motor Sporları, Okçuluk, Voleybol ve Yüzme branşlarında 500 lisanslı sporcularının olduğunu hatırlatan Güzgülü, "Bunun yanı sıra yaz ve kış okullarımız da açtığımız Futbol, Voleybol ve Yüzme branşlarında da 2 bine yakın gencimize spor yapma olanağı sunuyoruz. Burada sadece futbol kulübü olmadığımızın altını çizmek istiyorum" dedi.
"CİMNASTİKÇİLERİMİZ TARİH YAZDI"
Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde bulunan Ayşe Begüm Onbaşı, Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin'in Dünya Şampiyonu olduklarını dile getiren Güzgülü, "Yine bu sporcularımız Trabzon'da elde ettikleri Türkiye derecelerinin ardından son olarak Bulgaristan'da altın madalya kazanarak göğsümüzü kabarttılar. Aynı şekilde judoda, okçulukta mücadele eden sporcularımızın başarılarıyla sürekli övünüyoruz" diye konuştu.
"ERİŞ VE FUTBOLCULARIMIZA GÜVENİYORUZ"
Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak futbol takımının ön planda olduğunu dile getiren Güzgülü, "Ben öncelikle Teknik Direktörümüz Levent Eriş'e teşekkür etmek istiyorum. Kendisi Manisa sevdası ve Cengiz Ergün'e bağlılığının karşılığı olarak buraya gel dendiğinde hiç tereddüt etmeden geldi. Bu oluşum kapsamında kadromuzda bulunan oyuncularımız daha üst liglerde, daha fazla ücretlere oynayabilecek kapasitede olmalarına rağmen bizi tercih etti. Bizlerde yıllardır sporun içerisinde bulunan insanlarız. Biz Teknik Direktörümüz Levent Eriş ve oyuncularımıza sonuna kadar güveniyoruz. Şanssızlıklarımız vardır, kötü başlangıç yapılmış olabilir. Ancak takımımızda bir huzur var. Ekonomik denge var. Zaten Cengiz Ergün'ün olduğu bir yerde ekonomik dengenin olmaması düşünülemez. Takımımızın çok iyi yerlere geleceğinden şüphemiz yok. Lig uzun bir maratondur. Biz iyi bir takım olduğumuzu ve bunun meyvelerini uzun vadede alacağımızdan eminiz" dedi.
"SABIRLI OLMAMIZ GEREKİYOR"
Kulüp Başkan Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ise Manisa Büyükşehir Belediyespor'da bir aile ortamı oluşturulduğunu belirterek, "Teknik heyet ve oyuncularımız da bunun farkında. Bu anlamda sevginin ve saygının olduğu yerde başarı kendiliğinden gelecektir. Her şeyin sonunu beklemek gerekiyor. Sabırlı olmamız gerekiyor. Hayatta inişli çıkışlı dönemler olabilir. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizin sonunda takımımız hedeflediğimiz arzu ettiğimiz noktalara gelecek" dedi.
"KULÜP BAŞKANIMIZ VE YÖNETİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş ise Kulüp Başkanı Güzgülü ve yönetim kurulu üyelerine destekleri nedeniyle teşekkür etti. Bir antrenör olarak ruhunun okşandığını hissettiğini belirten Eriş, "Bu destek bize yeni bir enerji kattı. Kendilerinin bu şekilde güzel düşüncelerle bizden bahsetmesi antrenörlük hayatım boyunca aldığım en değerli konuşmaydı. Futbolun içerisinde olan her insan ruhunun okşanmasını ister. Biz duygulu insanlarız. Bunları ifade ederken bile duygulandığımı ifade etmek istiyorum. Ben bu konuşmaların ardından buraya geldiğim ilk günkü heyecanı yeniden yaşadığımı ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Kulüp Başkanı Güzgülü, Başkan Başkan Yardımcısı Gençoğlu ve Teknik Direktör Eriş basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Editör: TE Bilişim