Yunusemre Belediyesi'nin TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği, Akgedik bölgesindeki Yunusmert Projesi'nin 1101 konutluk ilk etabında hak sahiplerinin oturacağı yerin belirleneceği Şerefiyeli-Maliyetli Kura çekimi yapıldı. Atatürk Spor Salonu'nda noter huzurda yapılan kura çekimine; Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur ve İsmail Bilen, Yunusemre Kaymakamı Sıdkı Zehin, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Öztürk, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ile TOKİ 1. Etap hak sahipleri katıldı. Kura çekilişi öncesinde 15 Temmuz darbe girişi gecesi şehit olanlar anısına darbe gecesini anlatan sunum yapıldı. Mehter Takımının mini konserinin ardından Kuran okundu.

Kura çekimi öncesi konuşan Başkan Çerçi, ilçe genelinde yatırım konusunda önemli atılımlar başlattıklarını ve TOKİ'nin bu yatırımların içerisinde en prestijli proje olduğunu ifade etti. Akgedik Bölgesi'nde bir şehir kurduklarının altını çizen Başkan Çerçi, "Akgedik bölgemizde Türkiye'ye yakışır modern bir kent kuruyoruz. 5 Bin 600 konutun bulunduğu ve neredeyse bir ilçe nüfusunun yaşayacağı yeni bir kent oluşuyor. İlk etaptaki 1101 konutumuzun hak sahipleri kendileri kura çekerek nerede oturacaklarını ve ne kadar ödeme yapacaklarını belirlediler. İlk etap hak sahipleri evlerine önümüzdeki yıl eylül ayı içerisinde oturmaya başlayacaklar. 2+1 konut sahipleri evlerine girdikten sonra ödeme başlarken, 3+1 konut sahiplerimiz ise sözleşme tarihinden 4 ay sonra ödemelerine başlayacaklar. 1500 konutluk ikinci etap çalışmalarımız ise yine önümüzdeki eylül ayı içerisinde başlayacak. Ayrıca Laleli, Mesir, Lalapaşa ve Mutlu mahallelerimizi kapsayan kentsel dönüşüm çerçevesinde 6 bin 500 yeni konut daha yapacağız. Belediye olarak gelecek nesiller için belediyecilik yapıyoruz. Sadece alt yapı, su, yol yapmıyoruz" dedi.

AK PARTİLİ VEKİL O DÜZENLEME HAKKINDA KONUŞTU

Kura çekimine katılan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise Yunusemre Belediyesi'ni konut çalışmasından dolayı kutladı. Konuşmasında gündemde olan cinsel istismar konusundaki önergeyle ilgili de görüşlerini dile getiren Bilen, "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Zor bir coğrafyada yaşarkende içimizdeki hainlerle uğraşıyoruz. Kimilerinin hayallerine bile giremeyecek, ufuklarında bile olamayacak eserler ortaya koyuyoruz. Şuanda bir tartışma yaratmak istiyorlar. Neymiş bizler küçük yaştaki kız çocuğumuzu cinsel istismarcısıyla, tecavüzcüsüyle evlendirmeye çalışıyormuşuz. Böyle bir durum yok. Bizi ahlaksızlıkla ve vicdansızlıkla suçlayanlar önce kendilerine baksınlar. Bizi kendileri gibi görmesinler. Biz onlar gibi değiliz. Bu önergede evlilik yaşı değiştirilmiyor. Bir kızımızın tecavüzcüsüyle asla evlenmesi ve evlendirilmesi mümkün değil. Bu konuda milletimizi kimse kandırmasın" diye konuştu.

AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise 15 Temmuz darbe girişimine karşı duran ve canını veren Türk toplumunun yüz binlerce konuta sahip olmasının hakkı olduğunu ifade ederek, "Demokrasisine sahip çıkan bir halka bin değil, yüzbinlerce ve milyonlarca konut vermememiz gerekir. Bunuda yapıyoruz" diye konuştu.

İLK TALİHLİ GÜLTEN GÜNEŞ OLDU

Konuşmaların ardından hak sahiplerinin blok ve daireleri ile ödeme planının belirleneceği Şerefiyeli Maliyetli Kura Çekimine geçildi. Kurada ilk çekilişi protokol üyeleri yaptı. İlk çekilişin hak sahibi Gülten Güneş oldu. Sahneye çıkan Güneş, dairesini belirleyen kurayı Başkan Çerçi'nin çekmesini istedi. A-1 Blok 18 numara çıkan Gülten Güneş, Belediye Başkanı Çerçi'ye teşekkür etti.

YUNUSKENT 1. ETAP HAKKINDA

119 bin metrekare alan üzerine kurulan ilk etap projesinde 900 adet 2+1, 201 adet 3+1 konut tipinden oluşan toplam 1101 konut, 39 ticari alan, 1 cami, 1035 araçlık otopark, 55 araçlık engelli otoparkı, 1 çocuk oyun parkı, 1 adet tenis kortu, birer adet futbol ve basketbol sahası, 1 adet açık spor tesisi, 1 meydan ve kent parkı bulunuyor. Konutların en geç 2017 yılı Eylül ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
Editör: TE Bilişim