CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan ve ihraç edilen 100 kamu görevlisinin mağdur oldukları gerekçesiyle partilerine başvurduğunu belirterek, dilekçelerinin genel merkeze gönderildiği ifade etti.

EĞİTİM-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel ile sendika üyesi olan ve FETÖ soruşturması kapmasında görevden uzaklaştırılan öğretmenler CHP Manisa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in de bulunduğu ziyarette sendikanın taleplerini dinleyen CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, darbe girişimin ardından FETÖ soruşturması mağdurlarını izlemek, takip etmek için komisyon oluşturulduğunu ifade etti. İl başkanlığı bünyesinde oluşturulan 'Mağdurları İzleme ve Destek Komisyonu'na bu zamana kadar 100 başvurunun olduğunu belirten İl Başkanı Tokul, "CHP olarak 15 Temmuz'dan sonra il bünyesinde oluşturduğumuz komisyona başvuran mağdurlara ait 100'den fazla dosyayı genel merkezimize gönderdik. Mağdurlarla ilgili özverili bir şekilde çalışıyoruz. Şuana kadar Manisa'da somut bir sonuca ulaşılmamış olunabilir. Ama Ankara'dan aldığımız bilgilere göre tahmin ediyorum bu hafta içinde beklediğimiz sevindirici haberleri alacağız. 15 Temmuz'dan sonra iktidar kendine bir torba oluşturdu. Kendisine muhalefet eden her kesimi susturmak amacıyla bu torbayı doldurmaya çalışıyor. Mağdur olan kesimlere hukuksal olarak desteklerimiz devam edecek" diye konuştu.

DEMİREL: HEDEF EĞİTİM-SEN'DİR

Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel ise birçok sendika üyesi öğretmenlerin terör örgütüne destek vermek sebebiyle ya görevden uzaklaştırıldığını ya da ihraç edildiğini dile getirdi. Demirel, "Gerçekten darbe içinde olanların ihraç edilmesinden veya uzaklaştırılmasından yanayız. Şu anda Eğitim-Sen üyesi olan Türkiye genelinde 11 bin 301 sendikalı arkadaşımızı, sendika genel merkezinin aldığı yürüyüş kararına uydukları için açığa aldılar. Gerekçeyi teröre destek olarak gösterdiler. Genel merkezin aldığı karara uyduğu için açığa alınmak hukuka uygun değildir. Bu Eğitim-Sen'i itibarsızlaştırmak içindir. Hedef Eğitim-Sen'dir. Çünkü AK Parti'ye tek muhalif sendika Eğitim-Sen'dir. 50 bin öğretmen açığa alınmış veya ihraç edilmiştir. Sınıflar şimdi boştur. Şuanda yaklaşık 1 milyon 500 bin öğrencinin dersleri boş geçiyor. Biliyoruz ki bu öğretmenlerin hepsi geri dönecek. Çünkü bu öğretmenlerimiz suçsuzdur" diye konuştu. Açığa alınan öğretmenlerin arasında Eğitim-Bir Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyeleri de bulunduğunu sözlerine ekleyen Demirel, bu sendikaların Eğitim-Sen ile aynı tepkiyi vermediğini savundu. Metin Demirel açığa alınan meslektaşlarının göreve geri alınması için destek beklediğini ifade etti.

"AK PARTİ'YE DE KAYYUM ATANMASI GEREKİR"

Son olarak konuşan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe yapmasına zemin hazırlayanın AK Parti olduğunu iddia ederek "Ortada terör sorunu varsa, bunun sebebi olan, terörün darbe noktasına gelmesini sağlayan kişi ile sorumlular ortadadır. Teröre destek olan kurumlara nasıl kayyum atanıyorsa bu terör örgütünün en fazla büyütüldüğü kurum olan AK Parti'ye de kayyum atanması gerekir. Böylece at izi, it izine karışmadan, cadı avı yapılmadan hukuk kuralları çerçevesinde gereken mücadele yapılabilir. Yoksa bu kargaşada bir yere varılmaz. Mağdur olan tüm kesimler tarafsızlığımıza güvenerek CHP'ye başvuruyor. Ancak mağdurlar nereye başvuracağı konusunda yeteri kadar bilgili değil. Mağdurlar CHP'ye, il başkanlıklarına başvurabildikleri gibi TBMM'nin İnsan Hakları İzleme Komisyonu ve meclisin Dilekçe Komisyonu'na başvurabilirler. Eğer TBMM'nin iki komisyonuna başvuru yaparlarsa bunlar resmi kayıtlara geçecek. Manisa'daki mağdurları da ilgili bakanlıklara ilettik. Bu hafta içerisinde bunun sonuçlarını bekliyoruz. Mağdurlarımızın arkasında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim