MANİSA Büyükşehir Belediyespor'un bu yıl Tevfik Lav adına 5'inci kez düzenlediği Futbol Turnuvası, final maçlarının ardından sona erdi. Final müsabakalarında Bursaspor takımını 2-0 mağlup eden Beşiktaş şampiyon olurken, dereceye giren takımlara düzenlenen törenle kupa ve plaketleri Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen törenle takdim edildi.
Manisa'nın yetiştirdiği önemli spor adamlarından Tevfik Lav adına Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Tevfik Lav Futbol Festivali sona erdi. Turnuva finalinde Bursaspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş şampiyon oldu. Sıralamada Bursaspor 2'nci olurken, Manisa Büyükşehir Belediyespor 5'nci oldu. Turnuva mücadelelerini Süper Lig ve Klasman hakemleri yönetti. Turnuvada dereceye giren takımlara düzenlenen törenle kupa ve plaketleri Kültür Merkezi Lale Salonu'nda takdim edildi. Törene, Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Güzgülü, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, merhum Tevfik Lav'ın eşi Vecihe Lav, oğlu Can Lav, Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın, TÜFAD Başkanı Tekin Tatlıcıoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Ersoy Arslan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ramazan Hakan Ulak, AB Projeleri ve Dış İlişkiler Birimi Şube Müdürü Orhan Haşim Elmalı, Horozköyspor Başkanı Osman Yıldırım, Manisa Spor Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Çağatay Şahan, antrenörler ve turnuvaya katılım gösteren sporcular katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda merhum Tevfik Lav için hazırlanan ve Manisalı işadamları ve spor camiasından önemli isimlerin görüşlerini aktardığı video sunumu gerçekleştirildi.
TEVFİK LAV ULUSLARARASI BİR TURNUVA OLACAK
Program protokol konuşmaları ile devam etti. Manisa Spor Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Çağatay Şahin, Tevfik Lav isminin kendisi için çok büyük önem arz ettiğini ve bundan sonra Tevfik Lav adına gerçekleştirilecek her etkinlikte yer alacaklarını belirtti. Turnuvaya katılan Bursaspor U12 takımı antrenörü Hakan Cenkçiler ise başka bir organizasyonda yer almak üzere hazırlandıklarını ancak Tevfik Lav ismini duyduklarında Manisa'ya gelen ilk takım olduklarını belirtti. Merhum Tevfik Lav'ın oğlu Can Lav ise, babasının isminin yaşatılıyor olmasından dolayı duyduğu gururu belirterek, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve desteği olan herkese teşekkür etti. Tevfik Lav'ın eşi Vecihe Lav ise yaşadığı dönemde tüm sporculara örnek olmuş Tevfik Lav'ın spor camiasında sevilen bir isim olmasından duyduğu onuru belirtti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Hakan Ulak ise Büyükşehir Belediyesi olarak merhum Tevfik Lav'ın ismini yaşatmanın önemli değerlere sahip çıkmak açısından önemine değindi. Herkese örnek olmuş bir şahsiyet olan Tevfik Lav'ın isminin ilerleyen yıllarda da yaşatılacağını belirten Ulak, Tevfik Lav Turnuvası'nın Uluslararası bir turnuva olması için çalıştıklarını dile getirdi.
TURNUVAYA KATKISI OLANLARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Protokol konuşmalarının ardından turnuvaya katkısı bulunan ve sponsorluk desteği veren isimlere plaket takdimi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Güzgülü, Merhum Tevfik Lav'ın eşi Vecihe Lav ve oğlu Can Lav'a teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu. Güzgülü turnuva şampiyonu Beşiktaş antrenörü ve takım kaptanına kupalarını da takdim etti. Protokol üyeleri turnuvaya katılım sağlayan Bergama Belediyespor, Akhisarspor, Manisaspor, Denizlispor, Konyaspor, Turgutluspor, Göztepe, Bursaspor ve Beşiktaş takımları antrenörleri ve takım kaptanlarına plaket takdiminde bulundu.
TAKIMLARDAN BAŞKAN ERGÜN'E FORMA JESTİ
Programın sonunda turnuvada yer alan tüm takımlar tarafından Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Güzgülü'ne Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün adının yazdığı forma hediye edildi. Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Güzgülü, yaptığı konuşmasında "Bizler Tevfik Lav'ın adını yaşatmaktan dolayı mutluyuz. Türk futbolunun önemli değeri olmuş hayatının baharında ebediyete intikal etmiş Tevfik Lav halen birçok sporcunun örnek aldığı bir isim olmaya devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün büyük desteği ile burada Tevfik Lav ismini düzenlediğimiz turnuva ile tekrar canlandırdığımız için onur ve gurur duyuyoruz" diye konuştu. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim