TFF 1. Lig'in 7. haftasında Manisaspor, evinde karşılaştığı Adana Demirspor'a 2-1 mağlup oldu.
TFF 1. Lig'e maddi kriz ve hoca değişiklikleriyle başlayan Manisaspor'da kötü gidişat sürüyor. Manisaspor, Teknik Direktör Sait Karafırtınalar ile çıktıkları ilk maçta sahasında Adana Demirspor'a 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Önceki maçlara göre daha iyi oynadığı gözlenen Manisaspor, 90+3'te Adana Demirspor'un golcü oyuncusu Pote'nin golüne engel olamayınca ligdeki puan alma hasretini sürdürdü.
Maçın ardından her iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu. Rakip takımı tebrik ederek sözlerine başlayan Manisaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, mağlup oldukları için çok üzgün olduklarını söyleyerek, "Bir tane 45 artıda bir tane de 90 artıda yenen golle 2-1 mağlup olduk. İyi hazırlanmıştık aslında. Adana Demirspor'a da iyi çalıştık. Maçın başından sonuna kadar da oyunu biz götürdük diyebilirim. Ama maalesef futbol sonuç oyunu. Sonucu onlar aldı. 4-5 tane net pozisyonumuz vardı. Bir tane de tartışılan bir penaltı pozisyonu yaşadık. Mazeret falan söylemek istemiyorum. İnanılmaz üzgünüm. Bu dakikalarda oyuncuların daha üst seviyede konsantre olmaları lazım. Bu seviyelerde böyle goller yenmemesi lazım. Yapacak bir şey yok, çalışacağız, bunu düzelteceğiz" dedi.
Oyuncuların istenileni yüzde 90 oranında sahaya yansıttığını kaydeden Karafırtınalar, rakip kaleciyi de güzel kurtarışlarından dolayı tebrik etti.
Önceki haftalara göre Manisaspor takımının daha düzenli bir oyun sergilediğiyle ilgili soruyu yanıtlayan Karafırtınalar, "Hoca değişikliklerinde böyle şeyler olur. Her iki takım içinde geçerli bu. ‘Ben şunu bunu yaptım, 3 günde değiştirdim' diyemem, sihirli değnek yok elimizde. Motivasyon, oyun anlayışı biraz daha değişiyor. Olumlu yansıdıysa bizim adımıza sevindirici. Çok da sonucu etkilemedikten sonra ben başarılı görmüyorum. Futbolcular, idmandaki isteği arzuyu maça yansıttılar fakat skora yansıtamadılar. Bu ilerleyen maçlarda yansıtamayacakları anlamına gelmez" diye konuştu.
ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ
Adana Demirspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ise göreve geldikleri ilk maçtan galibiyetle ayrılmalarından dolayı mutlu olduklarını ancak, hedefe oynayan bir takım görüntüsü veremediklerini dile getirdi. Zaman zaman iyi oynadıklarını ifade eden İpekoğlu, "Oyunun büyük bölümünde Adana Demirspor hedefe oynayan bir takım, hedefe oynayan bir takım görüntüsü vermedik. Düzeltmemiz gerekenler var. Takımda aşırı bir gerginlik var. 8 sarı kart var. 8 sarı kartı ben oyunculuk dönemlerinde de hatırlamıyorum. Daha sakin olmamız lazım. Sakin oynamaya başladık, pozisyonlara girdik, pozisyon da vermedik. Bunu ligin tamamına yaymamız lazım" dedi.
Editör: TE Bilişim