MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde muhtarlarla düzenlenen toplantıda toplumdaki suç eğiliminin azaltılması için yapılan çalışmalar anlatıldı.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Turgutlu Emniyet Müdürlüğü Lokali'nde Kaymakam Uğur Turan başkanlığında muhtarların katılımıyla toplantı düzenledi. Toplantıya Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, emniyet müdür yardımcıları, emniyet amirleri, Trafik Başkomiser Mehmet Tekkelioğlu, komiser yardımcıları ve görevli polisler ile muhtarlar katıldı. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin yürüttüğü 'Umutlar çiçek açsın, geleceğe güvenli gülümse' ve 'Trafik bilincini yaşama sevinci' projeleri hakkında bilgi verilen toplantıda, 6-16 yaş grubundaki tüm öğrencilere hayatları boyunca hiçbir suçun mağduru olmamaları için eğitim verildiği anlatıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Emniyet Müdürü Esendemir, Turgutlu ilçesinde bilişim yoluyla dolandırıcılıktan, hırsızlıktan, trafik kazalarından korunma yöntemleri, kask kullanımının önemi, teröre hayır, aile içi şiddet, sahte para, sporda şiddet konularında el ilanları ve broşürler dağıtıldığını açıkladı. Esendemir, çok basit ve etkin tedbirlerle vatandaşların suç mağduru olmalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ise, kenti muhtarlarla beraber yönetmeye talip olduklarını söyleyerek "Hiçbir sokağı, hiçbir caddeyi, hiçbir evi ve hiçbir vatandaşı yalnız bırakmayacağız. Yaşlıları ziyaret edeceğiz. Sahada olacağız, görünür olacağız" diye konuştu.

Toplantının sonunda bazı muhtarlar sokaklarda güvenlik kamerası bulunmasını istedi.
Editör: TE Bilişim