Şehir Necdi Şentürk Parkı içerisinde, "Bu Şehir Senin, Bu Şehir Sensin, Şehrini Sev" sloganıyla açılan ve bu yıl Akhisar Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına düzenlenen festivalde, Türkiye'deki bir çok bölgeye ait yöresel ürünler sergilenecek. Yaklaşık bir ay boyunca açık kalacak festival kapsamında elde edilecek gelir, ilçeye kazandırılması planlanan fakültenin yapımında kullanılacak. Akhisar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pınar Güney, "Geçen yılki festivalde 'kadına karşı şiddeti önlemek ve Akhisar'ın bir kadın konuk evine ihtiyacı olduğunu dile getirmiştik. Bu yıl Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile birlikte standımızın 10 günlük etkinliğini planlıyoruz. Bu şehir, 4 yıllık fakülteyi hak ediyor. Bu şehirde yaşayan bütün insanların fakülte üzerinde bizler kadar çaba sarf etmesi gerekiyor. Bu şehrin kalkınması öğrencinin, memurun, işçinin ve esnafın kalkınmasıyla olur. Öğrencilerin şehre gelmesinin hem ekonomik hemde sosyal olarak faydalarını yaşamakta bize nasip olur inşallah. Biz milletvekilleriyle, protokol üyeleriyle ve kaymakam ile yaptığımız istişareler doğrultusunda yakın zamanda fakültenin bu çabalarla bitirileceğinin desteğini ve garantisini aldık. İnşallah bizim yaptığımız çalışmalarda bir nebze olsa amacına ulaşır" dedi.
Akhisar'ın Türkiye'nin 39 tane ilinden daha büyük olduğunu kaydeden Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş, Akhisar'a üniversite kazandırılması için kurum olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.
CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin ise "Akhisar hem ekonomi konumuyla hem sosyal yapısıyla hemde coğrafi konumuyla üniversiteyi çoktan hak eden bir kent. Bu güne kadar olmayışı Akhisar'ı yönetenlerin eksikliği olarak düşünüyorum. Akhisar'ın dokusuna mutlaka bir üniversite gerekli, çünkü Akhisar hep ilkleri gerçekleştirmiş bir ilçe. Uzun yıllar hep il olacak diye tevatür yayıldı. Bu anlamda üniversite olmasını çoktan hak etti ama bizlerin büyük eksikliği olduğuna inanıyorum. Eğer mücadele verilirse Akhisar, üniversitesine kavuşur" dedi.
Festivale destek olan kent konseyi ve kadın meclisini tebrik eden Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, önümüzdeki süreçte Akhisar'a üniversite kazandırılması için her türlü desteği vereceklerini ifade etti.
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Akhisar Şubesi Başkanı Nursel İzmirlioğlu da " Biz bu dernek kurulduğu zaman 3 yıl önce 10 bin TL bağış yaptık. Fakat daha sonra çalışmalar durdu. Şimdi tekrar bu faaliyetlerin başlamasından dolayı çok mutluyuz. Üniversitenin kurulması için desteklerimizi devam ettireceğiz. Çünkü üniversite bu şehre çok gerekli" dedi.
Akhisar'ı birlik ve bütünlük içinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, emeği geçen herkese teşekkür etti.
MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Av. Osman Oktay, "Üniversiteye bütün Akhisarlıların ve özellikle bayanların sahip çıkması bizim için çok önemliydi. Üniversite yaptırma ve yaşatma derneğinin üyesi olarak bunu tabana yaymaya çalışıyoruz. Kadınlar ve kadın dernekleri bu konuda çok duyarlı davrandılar. Park içindeki serginin bütün halkımıza yayılmasını ve bunun üniversite alanında da inşaat olarak büyümesini diliyoruz. Eğitimin fabrikasız bir baca olduğunu, şehrimize neler katacağını ve esnafımıza getirilerini biliyoruz. Burada katkısı olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Akhisar'a güzel bir fakülteye kazandıracaklarının altını çizen Kent Konseyi Başkanı Hüsnü Kahraman, "Bu festivalde kadın meclisimiz eksik olmasın gayet iyi çalışıyor. Şehrimizde kurulacak olan üniversitenin ilk ayağı olan fakültenin yapımına katkı sağlamak için çaba sarf ediyorlar. İnanıyorum ki çabaları yerini bulacaktır ve Akhisar'ımıza çok güzel bir fakülte kazandıracağız. Bu konuda belediyemizin de özel ve ciddi gayretleri var. Herkes elinden gelen gayreti göstererek şehrimizde fakülte yapılacak" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim