Manisa'da 2 yıl önce vekaleten atandığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden kadrosunun verilmemesi gerekçesiyle istifa eden Yrd. Doç. Dr. Savaş Duman basın mensuplarıyla bir araya gelerek veda etti. Toplantıya ASKF Başkanı İsmail Aydın da katıldı. Duygusal bir ortamda geçen buluşmada istifa gerekçelerini anlatan Duman konuşmasının bazı bölümlerinde vefasızlıktan dert yanarak gözyaşı döktü.

"BELİRSİZLİK EN KÖTÜ DURUM"
Manisa Atatürk Olimpiyat Kompleksi Kamp Eğitim Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Savaş Duman, "Bildiğiniz üzere yaklaşık 2 yıldır Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde il müdürü olarak görev yapıyorum. Yine bir ağustos ayında göreve başlarken burada tanışma toplantısı düzenlemiştim. Bu bir veda, kurumsal veda. Bütün basın mensuplarına katkılarından dolayı teşekkür ederim. İlk geldiğimde söylediğim gibi Manisa benim için kutsal bir şehir. Şehzadeler şehri. Coğrafyasıyla iklimiyle güzel bir şehir Manisa. Burada güzel dostluklar edindik. Burada gök kubbede hoş bir seda bırakmaktı amacımız. Üzüntülüyüm. Bu kararı verirken çok düşündüm, çok gelgitlerim oldu. Ben de bir aile babasıyım. Çocuklarımın ailemin de yerinin yurdunun belli olmasını istiyorum. Belirsizlik en kötü durumdur. İnsana işkence yapmak istiyorsan belirsiz bırak demişler. Biz de bu belirsizliği gidermek için siyasilerle görüşme yaptım ama her seferinde kalma noktasında ikna edildim biliyorsunuz 2 yıldır vekaleten buradayım. Bakanlığın kadro konusunda bir girişimi olmadı. Bu durumda da ben de adını koymak istedim. İstifa dilekçemi geçen hafta Cuma günü Ankara'ya gönderdim. Bakan beyin, genel müdürlerin Brezilya'da olması nedeniyle henüz bir cevap gelmedi. Bu hafta cevap gelmesini bekliyorum. Biliyorsunuz benim kadrom Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesinin Öğretim Üyesiyim. Kadrom orada olduğu için de oraya geri döneceğim." dedi.

"AİLE GİBİ ÇALIŞTIK"
İki yıl içinde bir aile havasında ‘Biz' kavramıyla çalışmalar yaptıklarını anlatan Duman, "Elbette hatalarımız olmuştur bürokrasiyi bilmememden kaynaklanan. Öğrenmeyi severim. Her şeyi biliyorum demek yanlış bir şeydir. Öğrenmek için gerçekten çaba harcadım. Manisa'nın ihtiyaç duyduğu şeyler konusunda güzel çalışmalar yaptık. O çalışmaların neticesini de son zamanlarda lam noktasında güzel gelişmeler yaşadık. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan dolayı bazı gecikmeler yaşandı. Geldiğimde 51 bin civarında lisanslı sporcumuz vardı şuan 62 bin lisanslı sporcumuz var. Faal sporcu sayımız 5 bin 800'lerdeyken şuan 9 bin 10 bin civarında faal sporcumuz var. Spordan gelmem münasebetiyle amatör ruhu çok seviyorum. O branşlara ayrı bir değer vermek istedim. Eleştiriye açık biriyim. Yapabileceğim her şeye destek veririm. O bakımdan ekibim bana çok destek oldu hepsine teşekkür ediyorum. Yatırımlar noktasında Manisa'da bazı yatırımlar yapılamamış. Bir dönem paralar gelmiş yatırım olmadığı için geri gitmiş. Biz onları tekrar kazandırma noktasında çaba harcadık. Her kapıyı çalan biriyim. Parti ayrımı gözetmeden herkesin kapısını çaldım, herkesle görüştük. Hem Büyükşehir Belediyesi hem Yunusemre hem de Şehzadeler Belediyesi çok yardımcı oldu. Önümüzdeki dönemde ben göremeyeceğim ama burada bir Gençlik Merkezi kazanacak Manisa. Manisa Gençlik Merkezleri konusunda Türkiye'de lider. İstanbul'da 2 yada 3 tane varken Manisa'da bu sayıyı 9'a çıkarıyoruz. Buna önem verdim çünkü sporun yanında gençlik hizmetleri de çok önemli. Türkiye'nin geleceği gençler. Kırkağaç'ta güzel bir doğa kampımız oluştu. Güreş Eğitim Merkezi, Jimnastik Salonu ve Atletizm pistini de söylemeden geçemeyeceğim. Atletizm ve jimnastik sporun anne ve babası olarak tabir edilir. Ruhi Sarıalp Atletizm pisti olarak koyalım istedik Manisa'nın bir değeri. Kula'da Güreş Eğitim Merkezini genel müdürlükte çözmedik. Para konusunda sıkıntılar vardı. Spor Toto Başkanımız Manisalı ve aynı zamanda Kulalı. Kendisiyle görüştük. O da bitti nasipse ihaleye çıkacak. İçerde 500 kişilik tribünlü dışarıda 250 kapasiteli yağlı güreş alanıyla, yemekhane, yatakhane ve yüzme havuzu ile güzel bir tesis kazandıracağız. Selendi'ye cirit sahası kazandıracağız. O süreçte en yakın süreçte sonlanır ve çözüme ulaşır." diye konuştu.

DUYGULANDI
Her zaman engelli kardeşlerimiz konusunda ayrımcılık yaptığımı söyledim. Onlarla biz bir aileyiz. Onlara destek olmaya çalıştım. Başkasını memnun etmek zor ama bir engelliyi çabuk mutlu edebiliyorsunuz. Engelli sporcu koordinasyon merkezi açtık. Bu bir ekip işi. Ben burada sadece orkestra şefliği yaptım. Benim için personelimin hepsi baştan sona değerli. İnşallah Manisa'nın beklentilerine cevap verebilmişizdir. Bir Manisalı olarak düşündüm. Yaptığım işleri gençleri, kendi çocuklarımı düşündüm hep empati kurdum. En iyisi nasıl olabilir diye. Merdiven altı kurslar tabir ettiğimiz kurslar yerine artık daha derli toplu kurslar veriliyor. Üzüntülüyüm ama doğan büyüyor, gelen gidiyor, kanun bu. Yapacak bir şey yok" dedikten sonra gözyaşı döktü.






"KİMSEYE KIRGINLIĞIM YOK"
Bir basın mensubunun "İlk kez bir bürokratın duygusallaştığını ve ağladığına şahitlik ediyorum. Bu bir vefasızlığın bir birikmişliğin sonucumu?" demesi üzerine Duman şunları söyledi:
"2 yıl önce Selçuk Özdağ'ın hatırıyla Manisa'ya geldim. İlk olarak bazı kesimlerin beni istememesi sebebiyle il müdürlüğüne gelememiştim. Dönemin sayın başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne CV gitmiş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise müdür olarak görev yapmamı isteyerek Manisa'ya vekaleten atamam yapılmıştı. 2 yıldır vekaletten asaletimi bekledim. Ama olmadı. Selçuk Özdağ ile abi kardeş gibiyiz kimi zaman bir baba oğul gibi olduk. Ben çok küçük yaşta babamı kaybettiğim için Selçuk abimin her zaman benim gönlümdeki yeri ayrı. Bu konuda kimseye bir kırgınlığım yok" diye konuştu.
Duman bundan sonra yapacağı işle ilgili olarak da şunları söyledi:
"Bundan sonra kadromun olduğu Muğla Üniversitesinde olacağım. Önümüzdeki hafta doçent olacağım. Farklı üniversitelerden teklifler geliyor. Henüz net bir şey yok. O yüzden açıklamam doğru olmaz ama şuan için Muğla'dayız."
Duman toplantının ardından basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: TE Bilişim