MANİSA İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, son dönemde FETÖ/PDY soruşturması adı kullanılarak vatandaşların kandırıldığını belirtip, dikkatli olunması konusunda uyardı. 

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü 2'si aynı gün içinde yaşanan 3 olayla ilgili bilgi verdi. Kendini polis ve savcı olarak tanıtan 28 yaşındaki kadın dolandırıcının, vatandaş M.Y.'i  arayarak FETÖ soruşturmasında adının geçtiği iddiasıyla para istediği belirtildi. Dolandırıcıların oyununa kanmayan M.Y.'nin polise haber vermesiyle 40 bin lirayı almaya gelen dolandırıcı M.K.K.'nın suçüstü yakalandığı kaydedildi. Aynı gün içinde U.Ç. isimli vatandaşı arayarak kendini savcı olarak tanıtan ve 48 bin lira isteyen A.G.'nin de, parayı bırakıldığı yerden almaya geldiğinde suçüstü yakalandığı ifade edildi. Yaşı küçük olan A.G.'nin Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği belirtili. Geçen 2 Eylül'de ise 3'üncü olay meydana geldiği ve şüpheli G.Y.nin gözaltına alındığı ifade edildi. Yaşanan 3 dolandırıcılık olayında M.K.K., A.G. ve G.Y.'nin ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi.

'155'E İHBAR EDİN' 


Vatandaşları uyaran Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç şunları söyledi:

"Bu olaylarda vatandaşlarımızı telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı adı altında tanıtarak FETÖ/PDY davası ile ilgili çalışma olduğu, banka hesaplarına devlet tarafından el konularak bu hesapların incelendiği ve hesaplardaki paranın çekilerek, kontrol edilmek amacıyla gönderilecek görevliye verilmesinin istendiği ve değişik yerlere yönlendirilerek vatandaşlarımızın dolandırdıkları, vatandaşların korkutuldukları anlaşılmıştır. Hiçbir polis ve savcı çeşitli bahanelerle vatandaştan para veya değerli eşya istemez. Bu tür aramalara itibar etmeyin ve 155 Polis imdat hattına ihbar edin" dedi. 
Editör: TE Bilişim