Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen TAKBİS, NUBİS, KÖYDES ve Sosyal Doku uygulamalarıyla il genelinin numarataj, tapu ve adres bilgi sistemlerini tek bir veri çatısı altında toplama çalışması hızla devam ediyor. Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü'nün 14'üncü ilçe olarak Sarıgöl'de çalışmaya başladığını belirten Daire Başkanı Metin Memiş, yaklaşık 3 hafta sürecek çalışmanın bitmesiyle birlikte çalışması tamamlanan 14 ilçenin adres ve numarataj bilgilerinin web ortamında Manisalıların hizmetine sunulmaya başlayacağını söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın Manisa genelinde başlattığı numarataj çalışmaları hızla devam ediyor. Yapılan çalışmalarda son bölüme yaklaşılırken faaliyete alınan ilçe sayısının 14'e çıktığı belirtildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş, "Bünyemizde kurulan Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla, adres ve numarataj yetkisini aldıktan sonra çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Bugün itibariyle faaliyete alınan ilçe sayımız 14'e yükselmiştir. Şehzadeler, Yunusemre, Soma, Sarıgöl, Alaşehir, Köprübaşı, Kula, Gördes, Saruhanlı, Ahmetli, Turgutlu, Akhisar, Salihli, Demirci. Her bir ilçemizde vatandaşlarımıza numarataj hizmeti yerinden ve hızlı bir şekilde verilmektedir. Uzun bir eğitimden sonra bilgi ve donanım bakımından hazır hale getirdiğimiz teknik personelimiz aynı zamanda yerinde veri güncelleme işlemini de yapmaktadır. Böylelikle veriler güncel ve sağlıklı, hızlı bir şekilde sorgulanabilir hale gelmektedir. Bu ilçelerimizde kontrolü merkezden sağlanan NUBİS (Numarataj Bilgi Sistemi) diye adlandırdığımız web uygulamamız, numarataj bilgi sorgulama ekranımızla araziden gelen verilerin çizimleri yapılmaktadır" dedi.

SON ÇALIŞMA BÖLGESİ SARIGÖL
Her bir ilçede mahalle, sokak, kapı numarası ayrıca ada ve parsel sorgulamalarıyla bina ve sokak resimlerini de sorgulama imkanına sahip olduklarını kaydeden Memiş, "Numarataj çalışmalarımız halen devam etmekte olup saha ekibimiz Sarıgöl ilçesinde daha öncesinden alt yapısını hazırladığımız ve tespit ettiğimiz 320 sokağın, 6 bin 205 binanın resimlerini kapı numaralarını yerinde tespit mantığıyla yapmaya başlamıştır. Yaklaşık öngördüğümüz süre 3 haftadır. Bu süre sonunda web uygulamamıza Sarıgöl'ü de dahil edip Manisalı vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

HEMŞERİLERİMİZ DAHA KALİTELİ HİZMET ALACAK
İlçelerindeki numarataj çalışmasını Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş ile birlikte takip eden Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk da, "Manisa Belediyesi'nin, Büyükşehir yasası kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra numarataj çalışmaları ve altyapı sistemlerinin hazırlanması Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılıyor. Gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasından sonra Sarıgöllü hemşerilerimiz daha iyi bir hizmet alacak" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim