Salihli Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen tören Salihli Kaymakam Vekili Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Mehmet Alşen ve Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın anıta çelenk sunması ile başladı.

PROTOKOL TAM KADRO KATILDI
Salihli Kaymakam Vekili Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Tur Yıldız Biçer ve Mazlum Nurlu, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Mehmet Alşen, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, gaziler, askeri erkan ve vatandaşların katıldığı törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Zeki Kayda yaptı.

"BUGÜN SALİHLİ'NİN BAYRAMIDIR"
Başkan Kayda, "Bugün 5 Eylül Salihli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yılıdır. Bugün bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir dersi verdiğimiz gündür. Bugün Salihli'mizin bayramıdır, hepimize kutlu olsun" dedi.

"SAYGIYLA EĞİLİYORUM"
5 Eylül 1922 ve 4 öncesinde yaşanılanların, bu toprakların kolay vatan olmadığının en açık kanıtı olduğunu ifade eden Başkan Kayda, "Bu topraklarda yazılan kahramanlık destanını unutturmamak, gelecek nesillere taşımak ise hepimizin görevidir. Usturumcalı Halil Efe'nin, Gördesli Makbule'nin, Sartlı Nazmi Efe'nin, Torunlulu Ali Efe'nin Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Beyinve daha nice isimsiz kahramanın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

"VATAN NAMUSTUR, DEVLET ŞEREFTİR"
"Yıllardır ocaklarımıza ateş salan hain terör örgütü geçtiğimiz yıl Salihli'den yıl içinde 4 canımızı aldı" diyen Başkan Kayda şunları söyledi:
"Türk Milleti olarak her şehit haberinde yüreklerimiz dağlandı. Ama haine fırsat vermemek için gözyaşlarımızı yüreğimize attık. Hep dimdik durduk. 94 yıl önce yedi düvele karşı, kahramanca mücadele eden milletimiz, üç beş çapulcuya mı pabuç bırakacak. Bizim milletimizin büyüklüğü şanlı geçmişimizden gelir. Şanlı bayrağımızı bayrak yapmak için kan akıttık. Şanlı yurdumuzu vatan yapmak için uğrunda sayısız can verdik. Değil biriniz, üçünüz, beşiniz topunuz üstümüze gelse, vatan için, bayrak için, milletimizin birliği için, 94 yıl önce olduğu gibi, bugünde hiç düşünmeden, seve seve canımızı vermeye hazırız. Çünkü bizim için Türk Milleti birdir, bayrak tektir, vatan namustur, devlet şereftir."

"SEVDAMIZIN ADI SALİHLİ'DİR. SEVDAMIZIN ADI TÜRKİYE'DİR"
"Geçmişten aldığımız güçle, geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz" diyen Başkan Kayda, "94 yıl önce tüfekle canımızı ortaya koyarak verdiğimiz bağımsızlık mücadelesini bugün, ilimde, bilimde, teknikte, Türk Milletine yakışır şekilde vermeliyiz. Mücadelemiz cehaletledir, mücadelemiz geri kalmışlıkladır. Yolumuz Türkiye'nin yoluna baş koyanların yoludur. Sevdamızın adı Salihli'dir. Sevdamızın adı Türkiye'dir. Dünya durdukça, bu vatan için çile çeken ninelerimizin, dedelerimizin aziz hatıralarını yaşatacağız. Düğünümüz bir, halayımız bir, zeybeğimiz birdir. Ekmeğini yediğimiz bu toprak toprakları bizim namusumuzdur. 94 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları namusumuzu çiğnetmedi, bizde çiğnetmeyeceğiz. Yüce Allah, minarelerimizi ezansız, göğsümüzü bayraksız bırakmasın. Her karışı şehitler kanıyla sulanan, Müslümanlıkla yoğrulan bu yurdu Müslümansız bırakmasın. Şehitler ölmez, vatan bölünmez diyenleri, Ne Mutlu Türküm Diyenleri vatansız bırakmasın" dedi.

ŞEHİTLER İÇİN DUA YAPILDI
Törende Salihli Altınordu Ortaokulu öğrencilerinden Ceylin Bankçe, "Bu vatan kimin" isimli şiiri okurken, Şehzadeler Mehter Takımı da konser verdi. 5 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç tarafından tüm şehitlerimiz için yapılan dua ile son buldu.
Editör: TE Bilişim