Kula Devlet Hastanesi, Diş Sağlığı Bölümüne Kula Ziraat Odası Başkanlığı ve Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından alınan ve hastaneye hibe edilen panoramik röntgen cihazı hizmete girdi.
İki oda tarafından alınarak hastaneye hibe edilen panoramik röntgen cihazını Kula halkının hizmetine sunan Oda başkanları ve Kula Kaymakamı Murat Güven'in de katılımları ile kurdele kesilerek Kulalılara hizmet vermeye başladı.
Kurdelenin kesilmesinin ardından panoramik röntgen cihazı hakkında bilgi veren Kula Devlet Hastanesi doktorlarından Diş Hekimi Feza Dinçer, panoramik röntgen cihazının tam donanımlı bir cihaz olduğunu söyledi. Hastaların bütün ağız, diş, çene ve eklem yapılanın çok kısa sürede görüntülenebildiğini ifade eden Dinçer, "Cihaz, hastalarımızın rahatsızlıklarının teşhis, tanı ve tedavilerinin belirlenmesi adına biz hekimlerin büyük destekçisi. İmplant tedavisi için uygun. Cihaz sayesinde hastalarımızın tedavileri anında ve yerinde yapılıyor." diye konuştu.
Hastalar için büyük sorun oluşturan ve hekimler açısından da teşhis, tanı ve tedavi yöntemi için önemli olan panoramik röntgen cihazının hizmete girmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Vahit Demir, "Hastanemize bu cihazı kazandıran başta Kula Kaymakamımız Murat Güven olmak üzere Ziraat Odası Başkanı Nurettin Topal ve Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan'a teşekkür ediyorum." dedi.
Cihaz sayesinde hastaların tedavilerinin daha kısa sürede ve yerinde yapılacağını belirten Demir, vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Demir, "Röntgen servisinde analog röntgen cihazının mevcut kapasiteyi karşılayamaması, yapılan çekimlerin ardından vatandaşların uzun süreli beklemesi karşısında meydana gelen sorunları çözmek için dijital röntgen cihazı için girişimlerde bulunduk. Sağolsun Kaymakamımız Murat Güven bizleri Oda başkanlarımız ile bir araya getirdi. Sağolsun oda başkanlarımız bizleri kırmayıp bu cihazı satın alarak hastanemize hibe ettiler. Polikliniklerden hekimler tarafından online olarak istem yapılan röntgenlerin, hastaya çekim yapıldıktan çok kısa bir süre sonra bilgisayarlarına iletiliyor. Ayrıca tüm tetkik ve tahliller online sistemi ile istenip, yine online sistemden sonuçlar alınabiliyor. Röntgen cihazının kurulmasıyla birlikte daha kısa süreli elde edilen görüntüyle röntgen servisinde çekim kolaylığı ve hastanın daha kısa sürede aldığı sonuçlarla doktoruna müracaat edebilecek." diye konuştu.
Hayırsever oda başkanlarına plaket veren Kula Kaymakamı Murat Güven de, "Hayırsever oda başkanlarımıza Kula halkı adına teşekkür ediyorum. Daha Önce Kula Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifimiz hastanemize cihaz almıştı. Şimdi de Ziraat Odası Başkanımız ve Esnaf Odası Başkanımız bu cihazımızı alarak hastanemize katkıda bulundu. Kendilerinden Allah razı olsun." diyerek her iki oda başkanına da hastaneye sağladıkları kaykıdan dolayı teşekkür plaketi verdi.
Editör: TE Bilişim