Başbakan Yıldırım, 65. Hükümetin ilk 100 günü ile ilgili değerlendirmede bulundu. Binali Yıldırım, mahallelerde bekçi sistemine geçildiğini açıkladı. Elektronik kimlik ile ilgili de bilgi veren Yıldırım, "2017'den itibaren elektronik kimlik vereceğiz. Bütün vatandaşlarımıza dağıtılacak. Şu anda pilot uygulama yapılıyor. Kimlik kartınızı vereceksiniz ve içinde her türlü bilgi var. Bütün bilgiler bulunacak. Bu bilgilere kimse erişemeyecektir. Herhangi bir işlem yapılacağı zaman o bilgileri sağdan soldan soruşturmak yerine karttan bakacaklar ve bürokrasi ortadan kalkmış olacak" dedi.
Başbakan'ın açıklamasından satırbaşları şöyle:
BEKÇİ SİSTEMİ GELİYOR
Mahallelerde bekçi sistemine geçiyoruz. Kalıcı korucu sistemini yaygınlaştırıyoruz. Terörden zarar gören vatandaşlarımıza da destek oluyoruz. Bunun yanında yasadışı göçe de izin vermedik. Biz sözlerimizin arkasındayız, AB'nin de sözlerinin arkasında olmasını bekliyoruz. Darbe gecesi bile Sahil Güvenlik 2 bin kişinin hayatını kurtardı.
ELEKTRONİK KİMLİK
2017'den itibaren elektronik kimlik vereceğiz. Bütün vatandaşlarımıza verilecek. Şuanda pilot uygulama yapılıyor.
Dış politikada prensibimiz dostlukları artırmak. Bunun gereğini de yapıyoruz. Türkiye'deki güven ve istikrar bozulursa bölgenin değil dünyanın dengesi bozulur.
15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN
19 Eylül'de ders zili çalıyor. 19 milyon öğrenci ders başı yapacak. Bu sene Mili Eğitim'de özellikle yeni uygulamaya gidiyoruz. Yeni uygulama sözleşmeli öğretmen. ilk etapta 15 bin öğretmen iş başı yapacak, baştan nereye gideceğini biliyor. Kurayla gitmek yerine isteyerek gidip çalışmaya başlayacaklar.
Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütünün baskısıyla ya da terör örgütüyle ilişkiye girmiş öğretmenleri görevden alıyoruz. Bunlar eğitim yerine terör örgütünün amaçlarına hizmet eder noktaya gelmişler.
Editör: TE Bilişim