19 Ekim Muhtarlar Günü ilk kez bu yıl kutlandı. Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunuldu. Törene Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa Valiliği Mahalli İdareler Müdürü Polat Yılmaz, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanı Ersoy Arslan ve Manisa Merkez'deki muhtarlar katıldı.
Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, 15 Ekim 2015'te yayınlanan genelgeyle birlikte ilk kez kutlanan Muhtarlar Günü'nün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Muhtarlar Derneği adına konuşmayı Akıncılar Mahalle Muhtarı Haydar Güreç yaptı.
Ülke ve millet olarak zor günlerden geçildiğini belirterek konuşmasına başlayan Muhtar Güreç, şehitlere rahmet yaralılara da şifa diledi. Güreç sözlerine şöyle devam etti: "Muhtarlık teşkilatı, 187 yıllık bir geçmişi olan, 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulmuştur. Tarihte seçimle iş başına gelen ilk resmi görevliler muhtarlardır. Cumhuriyet öncesine dayanan muhtarlık 19 Ekim 2015 tarihinde resmi olarak kutlanmasına karar verilmiştir."
Muhtarların merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olduğunu ifade eden Muhtar Güreç, "Tüm muhtar arkadaşlarımız cumhuriyet değerlerimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak mahalle ve sokağındaki insanının huzur ve güven içinde olması için çaba sarf etmektedir. Türkiye Muhtarlar Derneği Manisa Şubesi bünyesinde önceliklerine göre doğrudan çözüme ulaştırmak adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz." dedi.
Muhtarların sorunlarından da bahseden Muhtar Güreç, "Özellikle SGK ve Bağkur primlerinden yana sıkıntımız var. Emekli olmayan arkadaşlarımız bu paraları cebinden ödüyor. Kendi imkanlarımızla emekli olmaya çalışıyoruz. Bunlarla ilgili büyüklerimizden yardım istiyoruz. Ayrıca su, elektrik ve internet gibi giderlerinin de karşılanmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim