İnternet üzerinden yayın yapan bir televizyon sitesine konuşan Bülent Arınç, Gülen Cemaati konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Arınç: "Okul faaliyetleri, Türkçe Olimpiyatları, yoksullara yardım faaliyetleri dışında bu hareketle hiçbir ilgim olmamıştır. Benim için 15 Temmuz akşamından beri Gülen Cemaati, FETÖ terör örgütüdür." dedi
TELEFONDA KONUŞAMAYINCA MEKTUP YOLLADIM
Arınç: "O gece Türkiye'yi Recep Tayyip Erdoğan kurtarmıştır. O cesareti veren Tayyip beydir. Kendisiyle telefonda konuşamayınca, mektup yolladım. Ertesi gün meclise gittim." dedi. Arınç daha sonra şöyle devam etti: "15 Temmuzu ve yapılanları gördükten sonra benim haberim olmadan ismim kullanılarak girilmemesi gereken yerlere girilmiş, alınmaması gereken bilgiler alınmış olabilir diye düşünmeye başladım". dedi.
DİKKATLİ DAVRANILSIN
Bülent Arınç, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ilan edilen OHAL ile ilgili de konuştu. Arınç: "15 sene devam eden olağanüstü hali kaldırmış bir hükümetimiz var ama 15 Temmuzdan sonra bu gerekliydi. Şimdi böyle bir darbe girişimine teşebbüs eden bir ordunun üzerine gidilerek tedbir alınmasında bir yarar gördüm. Önceliği şuna vereceğiz: Silahlı teşebbüse katılanlar, buna yataklık edenler, yargının içinde hükümetin elini kolunu bağlamak isteyenler. Bir kaç tane daha stratejik kurul var. Bir zamanlar Bank Asya'ya para yatırmış olanlar, okullarına giden veliler tutuklanırsa bu tepki haline getirir. Bu yargının işini zorlaştırabilir." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim