Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile ilçenin dört bir yanında yatırımlar yaparak vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak 53 yıldır yapılmayan yolu asfaltlayarak vatandaşların kullanımına açtı. Çile yolu olarak adlandırılan Palankaya ile Börtlüce arasında kalan yolun yapılması, mahalleliler tarafından takdirle karşılandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Börtlüceli vatandaşlar için çile döneminin sona erdiğini söyledi. Başkan Tosun'un ziyareti esnasında Kula Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Karaayak, İlyas Macun, Vedat Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon İşleri Şube Müdürü Önder Baştürk de hazır bulundu.

ÇİLE DÖNEMİ SONA ERDİ
Cuma namazı sonrasında mahalle sakinleri ile buluşan Başkan Tosun, mahallenin sorun ve sıkıntılarını da dinledi. Mahalle Muhtarı Vahit Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a mahallelerine getirdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Bu yolu atalarımız kazma ve küreklerle açmışlar. Yol üzerinde bulunan köprüyü tahta ve kalaslarla inşa ederek üzerinden geçmişler. Her kış mevsiminde Gediz Nehri yapılan köprüyü yıkmış ve köylülerimiz yeniden yapmışlar. Bu yol, Börtlüceli vatandaşların çile yolu iken şimdi atılan asfalt sayesinde bu çile sona erdi. Bu yolun yapımında emeği geçen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e, her sorun ve sıkıntımızla yakından ilgilenen Kula Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tosun'a, Kula Koordinasyon İşleri Şube Müdürümüz Sayın Önder Baştürk'e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

BAŞKAN TOSUN: "350 KİLOMETRE YOL ASFALTLANACAK"
Yapılan yol çalışmalarını değerlendiren Başkan Tosun, "2015 yılı asfalt programı dahilinde olan ve yapılan itirazlar nedeniyle bu zamana sarkan Palankaya Börtlüce arasındaki yol çalışmamız tamamlandı. Bu yol çile dolu zamanlarını artık tamamladı. Kula ile Börtlüce Mahallesini birbirine bağlayan ve yolu kısaltan yeni yol mahallemize ve Kula'mıza hayırlı uğurlu olsun inşallah. Yol çalışmalarımız devam edecek. Bu yaz sonuna kadar Kula'nın 350 kilometre yolu asfaltlanarak vatandaşların kullanımına sunulacak. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bu yollarda kesilen kurbanların kanı haricinde Allah acı yaşatmasın. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere yollun yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: TE Bilişim