Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende konuşan Türk Kızılayı Manisa Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, eğitimli kişilerin kan verme oranının daha düşük olduğunu dile getirdi. Eğitimli kişilerin bu konuda orta düzey insanlara göre daha çekingen davrandığını aktaran Nardal, "Doktor, hakim, savcı, öğretmen kan vermiyor. Eğitim seviyesi arttıkça kan verme oranı düşüyor." dedi.
Manisa'da Türk Kızılayı Haftası nedeniyle, ilk ve ortaokul öğrencileri bilgilendirildi. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eğitim Araçları Salonu'nda öğrencilerin katıldığı etkinlik düzenlendi.
Düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Kızılay Genel Merkezi Temsilcisi Cengiz Yurdabekçi, Kızılay Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman ve öğrenciler katıldı.
Öğrenciler skeç ve gösterilerle kan vermenin önemini anlatmaya çalıştı. Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, eğitimcilere ve eğitimcilere sitem etti. Eğitimlilerin kan vermediğini ifade eden Nardal, "Milli Eğitim'den şikayetçiyiz. Toplumun kültür seviyesi yükseldikçe kar verme oranı düşüyor. Doktorlar başta olmak üzere hakimler, savcılar, öğretmenler kan vermiyor. Orta halli insanlar çok daha fazla kan veriyor. Milli Eğitim'den destek bekliyoruz. 18-65 yaş arası her insan kan verebilir. Erkekler yılda 4 kez, kadınlar 3 kez verebilir. Ancak kadınlar daha az kan veriyor. Biz kadınlardan daha fazla destek bekliyoruz. Kan vermenin birçok faydası var. Bir hayat kurtarıyorsunuz. Kan verdiğinizde genç kan hücreleri artıyor. İnsan gençleşir, baş ağrıları geçer. Kendinizi gençleştirmek istiyorsanız kan verin. 2015'te 61 bin ünite kan topladık. Ayrıca kök hücre bağışı da bekliyoruz. Kök hücre ile lösemili çocukları hayata döndürebilirsiniz" dedi.
Kızılay Manisa Şube Müdürü Cemal Kahraman da, kuruluşlarının 148'inci yıl dönümlerini kutladıklarını belirterek, etkinliğe katılan çocukların ailelerine Kızılaya daha fazla destek çağrısı yaptı.
Editör: TE Bilişim