Spor Toto 3.Lig 2.Grup 13 hafta mücadelesinde evinde Dersimspor'u ağırlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor alt sıralarda ki rakibini 1-0 yenip zirve yolunda çok önemli bir 3 puan almış oldu. Yeşil-Beyazlılar sayısız gol fırsatlarını kaçırdığı karşılaşmada 64.dakikada Burak Can Kunt'un güzel golü ile 1-0 öne geçip maçı Kazanmasını bildi. Rakiplerinin puan kaybettiği haftayı kayıpsız kapatan Manisa Büyükşehir Belediyespor bu galibiyet ile puanı 22'e çıkardı ve lider Bodrumspor ile arasında ki puan farkını 4'e indirdi. Rakip Dersimspor ise bu mağlubiyet ile 9 puanda kaldı. Manisa Büyükşehir Belediyespor haftaya Bodrumspor'a konuk olacak.







Manisa Büyükşehir Belediyespor evinde konuk ettiği Dersimspor’u Burak Can’ın 64. Dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti. Rakiplerinin puan kaybettiği haftada zirveye bir adım daha yaklaşan yeşil-beyazlılar, puanını 22 yaptı ve 4. Sıraya yerleşti.
Spor Toto 3. Lig 2. Grupta Manisa Büyükşehir Belediyespor, Mümin Özkasap Stadı’nda Dersimspor ile karşılaştı. Mücadeleyi CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç ile birlikte Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri, Daire Başkanları ve çok sayıda futbolsever de izledi. Manisa Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular karşılaşma öncesinde, Düzcezpor maçında ayak parmağı kırılan takım arkadaşlarına destek amaçlı olarak üzerinde “Geçmiş Olsun Alper” yazılı tişörtlerle sahaya çıktılar. Manisa Büyükşehir Belediyespor baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı 64. Dakikada Burak Can’ın ayağından bulduğu golle 1-0 kazandı. Konuk Dersimspor nadir geliştirdiği ataklardan gol bulamezken, Manisa Büyükşehir Belediyespor ise yine çok sayıda pozisyondan yararlanamadı. Bu hafta önemli bir galibiyet elde eden yeşil-beyazlılar rakiplerinin puan kaybettiği haftada zirve yürüyüşünü sürdürdü.
Maçtan Dakikalar;
Maçın 5. Dakikasında ev sahibi ekipte Furkan’ın ceza sahası dışından etkili şutu direğin hemen üzerinden auta gitti.
Manisa Büyükşehir Belediyespor’da 8. Dakikada Mehmet’in pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Alper’in şutuna, Dersimspor kalecisi Barış ayağıyla müdahalede bulunarak tehlikeyi önledi.
İlk yarıda pozisyon üretemeyen rakibi karşısında etkili oyununu sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor, 25. Dakikada gole çok yaklaştı. Alper, sağ kanattan çizgiye kadar taşıdığı topu yerden ceza sahasına gönderdi. Burak Can müsait pozisyonda topu dışarı gönderdi. Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle geçildi.
Manisa Büyükşehir Belediyespor ikinci yarının başında Ali ile önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Alper’in pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Ali, düzeltip vurdu top direğin hemen yanından az farkla auta gitti.
Maçın 63. Dakikasında yeşil-beyazlılar yine önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Emrecan’ın sol kanattan ceza sahasına ortaladığı topu Ali kafayla Burak’ın önüne indirdi. Burak’ın şutunda Dersimspor kalecisi Barış gole izin vermedi.
Mücadelenin 64. Dakikasında Manisa Büyükşehir Belediyespor golü buldu. Barbaros’un defansın arasına attığı topla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Burak Can şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Öne geçtikten sonra baskıyı arttıran Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Ali’nin pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Alper Akçam’ın şutunda Dersimspor kalecisi bir kez daha gole izin vermedi.
Konuk Dersimspor 75. Dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Maçtaki ilk tehlikeli atağını yakalayan Dersimspor’da koray Yıldız’ın kullandığı serbest vuruşu İlker son anda kurtardı. Ceza sahası içinde dönen topu Furkan tamamladı İlker yine gole izin vermedi.
Mücadelenin 89. Dakikasında Burak’ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Alper Akçam, müsait pozisyonda topu auta gönderdi.
Maçın son bölümünde Mustafa Tiryaki ile yine önemli bir pozisyondan yararlanamayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, Dersimspor’u 64. Dakikada Burak Can’ın golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı.
Stat: Mümin Özkasap Stadı
Hakemler: İsa Yücel Çırakoğlu, Ata Bayraktar, Kemal Elmas
Manisa Büyükşehir Belediyespor: İlker, Emrecan, Furkan (Dk. 57 Mustafa Tiryaki), Alper Akçam, Ali (Dk. 72 Mustafa Diler), Barbaros Bahadır, Olcay (Dk. 13 Burak Can), Mehmet, Şemsettin Ender, Barış, Bilal
Dersimspor: Barış, Volkan, Zeki, Burak, Haydar (Dk. 77 Atahan), Çağdaş (Dk. 15 Emrah Dursun), Volkan, Furkan, Koray Kurt, Devrim, Koray Yıldız
Sarı Kartlar: Alper Akçam, Barbaros Bahadır, Bilal, Mustafa Diler (Manisa BBSK), Volkan, Koray Kurt, Koray Yıldız (Dersimspor)
Gol: Dk. 64 Burak Can Kunt (Manisa BBSK)

Editör: TE Bilişim