Cinsel istismar olaylarında iyi hal indiriminin uygulanmamasını isteyen Biçer, bu indirimlerin tecavüzcüleri cesaretlendirdiğini savundu.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kadına ve çocuğa yönelik cinsel saldırıların arttığını belirterek, gereken cezaların verilmediğini söyledi. CHP'li Biçer, "Böyle şeyleri daha affedilebilir gören bir bakış açısı var. Problem o zihniyetten kaynaklanıyor. 2016 Temmuz ayında yapılan TCK'nın 103'üncü maddesindeki değişiklikle kırılma noktası yaşanıyor. Anayasa mahkemesi durup dururken, 15 yaşını tamamlamamış her çocuğa yönelik gerçekleşen her türlü cinsel saldırıyı cinsel istismar sayan hükmü iptal ediyor. Böyle bir şeyi nasıl affedilebilir buluyor? TCK'nın 103 maddesinin birinci fıkrasına göre daha önce çocuk eğer 15 yaşın altındaysa, o çocuğa yapılmış her türlü cinsel eylem en üst sınırdan cezalandırılıyordu. 16 yıldan az olmamak kaydıyla ceza veriliyordu. 2016 Temmuz ayında Anayasa Mahkemesi bozdu. Bu ayrım ortadan kalktı. 15 yaşın altını 15 yaşın üstüyle bir değerlendiriyor. Derhal eski haline dönüştürülmesi lazım" dedi.

"İYİ HAL İNDİRİMİ İNSANLARI RAHATSIZ EDİYOR"

Cinsel istismar suçlarına yönelik iyi hal indiriminin toplum rahatsız ettiğini söyleyen Biçer, "Bana yazılan mesajlar var. Bu adamın 'hastayım deyip, kravat takıp, çocuk 15 yaşın altındaydı deyip 2 gün sonra salıverilme olasılığından endişe duyuyoruz' diyorlar. İyi hal durumu insanları çok rahatsız ediyor. Ama bundan rahatsız olmayan bir grupta var. Adam pedofili, ruhsal hastalığı var diye bu suçun indirimle sonuçlanma olasılığından tedirginiz. Toplumda bir çürümüşlük var. Bu bir kokuşma. Eğitimsizlik, yoksulluk, işsizlik bu noktaya getiriyor. Yasalar da bunu özendiriyor. Bir şekilde affedilebilir görülmesi bu tarz insanları cesaretlendiriyor. Son değişikliklerle birlikte gereken cezanın verilmeyeceği endişesini taşıyorum. Kamuoyunun hep birlikte tepki vermesi lazım" dedi.

Kız çocuklarının cinsel istismara maruz kalmasının altında kız çocuklarına yönelik ayrıştırma algısının olduğunu savunan CHP'li Biçer, "Başbakan daha 2 ay önce dedi. 'Çok hoşlanmıyorsanız kıyafetinden mırıldanabilirsiniz' diyordu. Başbakan bile mırıldanabilirseniz derse, bu hasta ruhlu adam da çocuğa şeker verip istediğini yapar. Kocaman bir yetişkine kıyafeti için mırıldanabilirsiniz diyen Başbakanın olduğu ülkede, yarım akıllı pedofili hastası olan biri böyle yorumlar" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim