CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 10 Kasım törenlerinde AK Parti İl Yönetimi'nin Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk bırakmamasını acizlik olarak yorumladı. Özel, FETÖ şirketlerine kayyum olarak atanan Avukat Rıdvan İnan'ın ulu önder Atatürk'le ilgili yaptığı Facebook paylaşımına da dikkat çekerek, "Devlet bu şuursuza maaş ödüyor" dedi.

CHP'li Özel, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anma törenleri ardından gündeme ilişkin açıklamalar yaparak, "Bugün saat 9'u 5 geçe tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da hayat durdu. Tüm bu etkinlikler Atatürk'ü ne kadar özlediğimizi gösterdi. Eğer Atatürk köstekli saati göğsünde taşımasaydı şehit olacaktı. Bu millet için canını ortaya koydu. Türkiye kurulduktan sonra gazeteciler Atatürk'e yönetim şeklini sordu. Atatürk, ‘Cumhuriyetle yönetileceğiz' dedi. Atatürk'ün kendine layık görmediği başkanlık sistemini kendine görenler var, kurucu Genel Başkanına görenler var. 14 yıl önce krizsiz bir şekilde devraldıkları ülkenin başına gelmeyen kalmadı. Bugün ülkenin başbakanı ‘Ben Başbakanlığa devam edersem ülke bölünür' diyor. Bunu halkımızın takdirine sunuyoruz." dedi.
"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE AK PARTİ FİRE VERİR"
Başkanlık sistemine yönelik Anayasa değişikliği için TBMM'de kapalı oy kullanılması durumunda AK Parti'den ciddi sayıda fire verileceğini öne süren CHP'li Özel, MHP'li vekillere de seslenerek, ‘bölünmeye evet demeyeceklerdir' şeklinde konuştu.
Özel, "Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında kritik bir görüşme var. Dilerim ki Bahçeli bir yanlış yapmaz ancak bir yanlış yaparsa sokaktan dönecektir. Mecliste yapılacak olan anayasa değişikliğinde kapalı oy kullanılırsa 330'u bulamazlar. Gerçek bir kapalı oylamanın AK Parti Milletvekillerinden de çok sayıda fire vereceği ortada. Başkanlık sisteminin AK Parti içerisindeki bazı kanatları nasıl tasfiye edeceğimizi herkes biliyor. MHP milletvekilinin hiç birinden de bir ucunda bölünme olan sisteme evet diyeceklerini beklemeyiz." dedi.
"10 KASIM'DA İKTİDAR PARTİSİ UYKUDA!"
Manisa'da düzenlenen çelenk sunma töreninde AK Parti'den katılım sağlanmamasını sert bir dille eleştiren Özel, "Manisa'da 10 Kasım törenlerini hep birlikte gördük. Birkaç gün öncesinde CHP'ye laf eden, CHP'yi eleştiren birilerinin bugün ne hale düştüğünü gördük. 10 Kasım'da Atatürk'ün manevi huzuruna varıyoruz. Memleketin tüm kurum ve kuruluşları orda, tüm partiler orda, dernekler vakıflar orada, iktidar partisi yok. İktidar partisi uykuda. Çelenkler sunulduktan sonra sosyal medyadaki eleştirilere dayanamayıp apar topar çelenk getiriyorlar. 10 Kasım'da Ata'nın huzuruna varamayan bir iktidar partisi ya bu işi yapamıyoruz, beceremiyoruz diyerek bırakacak, ya da buradaki yönetimlerde sıkıntı varsa yönetimi değiştirecekseniz. Şuurunu kaybetmiş bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız." diye konuştu.
"BU ŞUURSUZA MAAŞ BAĞLADILAR!"
Manisa'da FETÖ kurumlarında kayyum olarak çalışan Avukat Rıdvan İnan'ın 10 Kasım'da Facebook'tan yaptığı paylaşımı işaret eden Özel, "İktidar partisi Atatürk düşmanlarının arkasında" ifadelerini kullandı.
CHP Grup Başkanvekili , "Geçen 10 Kasım'da şuursuzun biri sosyal medyada Atatürk'e hakaret eden paylaşımlar yapıyor. O şuursuzu 15 Temmuz'dan sonra Turgutlu'daki bir şirkete kayyum atıyorlar. Geçen sene o paylaşım yapıldığında bu kişiyi disipline sevk etmişlerdi. Ceza alacak diye beklenirken ödül aldı. 60 bin TL de maaş bağladılar. Yetimin kursağından geçmeyeni o utanmaza veriyorlar. O utanmaz bu 10 Kasım'da da Atatürk'ün yaptığı şapka devrimine yönelik yine manidar, yine saygısızca paylaşımlar yapıyor. Bu kayyumu oraya atayan iktidar partisi. Kayyumun arkasında duran o il yönetimi. Bu çelengi koyamayan bunlar. Atatürk'ün karşısında çelenk koyamayanlar, kayyum olarak getirdikleri kişinin Atamıza hakaret etmesine izin veriyorlar. Bunlara ne söylesek boş, kelimeler kifayetsiz kalır." dedi.
"BUNLARA VİDANJÖR LAZIM, LAYIK OLDUKLARI YERE DRENAJ EDİLECEKLER"
AK Parti Manisa İl Yönetimi'nin CHP'yle ilgili provakatif açıklamalar yaptığını belirterek, "Bunların ildeki teşkilatların başına atadıkları kişiler son günlerde CHP'yle ilgili provakatif açıklamalar yapıyorlar. CHP'nin vatanına milletine ne kadar bağlı olduğunu bütün Manisalılar bilir. Bunlar konuşup duruyorlar. Mecliste soruyoruz ‘bir tane askerliğini hakkıyla yapan var var mı' diye. Bir kişi elini kaldıramıyor. Vatandaşın gariban çocuklarını imam hatiplere doldururlar, kendi çocuklarını özel okullarda okuturlar. Vatan millet diyorlar, bir tanesinin çocuğu normal yollarla askerlik yapmamış. Ya bedelli yaparlar, ya sakat raporuyla askerlikten kaçarlar. Bunlar bölücülerle pazarlık yaparlar. Yıllarca bunlar dağları adaları konuştular. Kandil dedikleri Cemil Bayık, ada dedikleri Abdullah Öcalan. Bu kişinin ellerinde 40 bin masum insanın kanı var. Bunlarla pazarlık yapmaya utanmazlar, sonra Parti Meclisi bildirisi üzerinden bize hakaret etmeye çalışırlar. Bunlara normal siyaset enstrümanlarıyla cevap vermek mümkün değil. Bunlara vidanjör lazım. Bunları buradan alacak, layık oldukları bir yere drenaj edecek. Bu pislikle mücadele etmek mümkün değil. Kendi hallerine bakmadan CHP'ye çamur atıyorlar." diye konuştu.
CHP'YE YÖNELİK SALDIRILARIN FAİLİ BELLİ!
Özgür Özel, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde CHP'nin dik bir duruş sergilediğinin altını çizdi. Özel, "Biz seçimle gelen seçimle gider demeseydik 15 Temmuz günü iktidarda kalmaları mümkün değildi. CHP her darbede net tavrını göstermiştir. Darbeciler muhaliflerden medet umarlar. Biz o gün ‘seçimle gelen seçimle gider' dedik, ‘yeni bir görev verilene ve bu sandıkta olana kadar ana muhalefet partisiyiz' dedik. O gün bize demokrasi öpücüğü verenler ardından yarattıkları hukuksuz ve demokrasiyi ayaklar altına alanlara karşı CHP demokrasiyi savununca bize silahlı saldırılara sebep olan davranışlarda bulunuyorlar." İfadelerini kullandı.
"CHP'YLE İLGİLİ KONUŞURKEN 9 KERE DÜŞÜNECEKSİNİZ"
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel son olarak şunları söyledi, "Bu şuursuzların hepsine şunu söylemek istiyorum. Senin kurucu Genel Başkanın Oslo görüşmesi varsa biz şerefsiziz dedikten 1 sene sonra Oslo görevlendirmesini ben yaptım demişti. Senin bakanlarınız, sizin Genel Başkanlarınız teröristle pazarlık ederken benim Genel Başkanım Artvin'de teröristlerin saldırısına maruz kaldı. PKK bizim Genel Başkanımızı öldürmeye çalıştı. Demokrasinin arkasında durduğumuz için saldırılara uğradık. Ne haddinize sizin CHP'ye dil uzatmak? Bundan sonra ağzınızdan çıkanı kulağınız duyacak. Böyle iktidar partisi mi olur? Son kez uyarıyorum. CHP bu ülkenin kurucu iradesini, CHP'ye bir laf söylemek için 9 kere yutkunacaksınız. CHP'nin vatanseverliğini sorgulamak kimsenin haddine değil. Adamın alnını karışlarız. AK Parti'nin ne olduğu ortadadır. Hukuken de meydanda da hakkımızı arayacağız. Atatürk düşmanlarına devletten maaş ödeyen adamları o sandığa gömeceğiz."
Editör: TE Bilişim