Anıl'ın hayalini, Hürriyet'in başlattığı 'Soma'nın Hayalleri Var' sosyal sorumluluk projesine katılan Çilek Mobilya gerçekleştirdi. Oda takımını Anıl'ın Balıkesir'in Savaştepe ilçesindeki evlerine teslim etti. Büyük sevinç yaşayan Anıl Çakır, yeni yatağında uyumak için bir an önce akşam olmasını istediğini söyledi.
Hürriyet, 13 Mayıs 2014 günü Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci çocuğuna hayallerini sordu. Kimi Anıtkabir'i kimi Kızkulesi'ni görmek, kimisi Galatasaray'ın sahası Arena'da maç izlemek istedi.
Kiminin hayali kırmızı bir bisiklet kiminin de kocaman bir oyuncak ayı oldu. Babası Emrah Çakır'ı faciada kaybeden Zafer İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Anıl Can Çakır'ın hayali ise kırmızı arabalı yatağı olan bir oda takımıydı.
Okuldan geldiğinde arabalı yatak, gardırop ve çalışma masasından oluşan oda takımını gören Anıl Can, önce bir şaşkınlık ardından da büyük sevinç yaşadı. Yeni yatağında uyumak için bir an önce akşam olmasını istediğini belirten Anıl Can, "Bu hayalimin gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Şu an rüyada giyim. Mutluluğumu anlatamam" dedi.
Anne Cansu Çakır da oğlunun sevincine ortak olup, "Bir gün Hürriyet Gazetesi'nden bir telefon aldım. Çocuğumun bir hayali varsa, bunu gerçekleştirmek istediklerini söylediler. Telefonu Anıl'a verdim. Arabalı yatak, dedi ve telefonu bana uzattı. Oğlumun yüzünü güldüren herkese ben de teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim