MANİSA'DA düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çelenk sunma töreninde konuşan Manisa Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Volkan Layık Manisa'da 8 bin 500 engelliye 7 milyon 734 bin 445 TL evde bakım ücreti ödediklerini açıkladı.
Manisa'da 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Konan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan ve engelliler katıldı.
Manisa Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Volkan Layık törende yaptığı konuşmasında 1992 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile 3 Aralık Uluslar arası Engelliler Günü olarak kabul edildiğini söyledi. Layık, tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının ve diğer insanlara eşit ölçüde sağlanması için bugünün kutlandığını belirterek, "Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanmaktadır. Engelliliğin nedenleri araştırıldığında büyük çoğunluğunun önlenebilir nedenler olduğu görülüyor. Genetik etkenle, akraba evliliği, gebelik sırasında yaşanan sorunlar tümü önlenebilir süreçlerdir. Doğum sonrasında kazalar, insan eliyle bilerek ya da kaza sonucu oluşan psikososyal travmalar, doğal felaketler engelli olmaya yol açmaktadır. Engelliliğin bir yazgı olmadığı, geliştirecek sosyal politikalar ve her alanda koruyucu-önleyici uygulamaları içeren düzenlemelerle önleneceği kesindir" diye konuştu.

"MANİSA'DA 8 BİN 500 ENGELLİYE EVDE BAKIM ÜCRETİ ÖDENİYOR"
Müdürlük olarak engelleri kaldırma noktasında farkındalık oluşturmak için çaba sarf ettiklerini belirten Layık, "8 bin 500 vatandaşımıza engelli evde bakım ücreti ödeniyor. 7 milyon 734 bin 445 TL evde bakım ücreti ödedik. Bundan sonrada ödemeye devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin artırılması umuduyla tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun" dedi.
Editör: TE Bilişim