Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı, Kültür Sitesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapılan toplantıda, 1 Kasım seçimlerini değerlendirerek, "Demokrasinin olmazsa olmazı sandıktır ve sandıktan karar milletimizin takdiridir. Milletimizin kararına saygı duyuyor, çıkan sonucun milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz belediyeciyiz. İşimiz siyasetten çok vatandaşa hizmet vermek. Seçim sonrası ‘şehrimize güzel hizmetler kazandıralım' çağrısında bulunuyorum" dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı, Kültür Sitesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı, Kültür Sitesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapılan toplantıda 68 gündem maddesi görüşüldü.
BAŞKAN ERGÜN'DEN HİZMET ÇAĞRISI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ergün, "Geride bıraktığımız 1 Kasım seçimlerinde milletimiz tek başına iktidar kararı verdi. Sandıktan çıkan sonuca saygı duymalı ve her kesimin, her siyasi partinin milletin mesajına kulak vermesi gerekir. Demokrasinin olmazsa olmazı sandıktır ve sandıktan karar milletimizin takdiridir. Milletimizin kararına saygı duyuyor, çıkan sonucun milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz belediyeciyiz. İşimiz siyasetten çok vatandaşa hizmet vermek. Seçim sonrası ‘şehrimize güzel hizmetler kazandıralım' çağrısında bulunuyorum. Dün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 77. ölüm yıl dönümünde andık. Halkın kendi kendisini yönettiği cumhuriyeti emanet etmiş eşsiz lideri bir kez daha özlem, rahmet ve şükranla anıyorum. Onun hatırası önünde saygıyla eğilirken, tüm şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.
KİBİR VE ŞIMARIKLIK OLMAYACAK
AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, "1 Kasım seçimlerini atlattık ve halka hizmet etmek için yolumuza devam edeceğiz. Sorumluluğumuz daha da ağırlaştı. Bu bilinçle hizmetlere devam edeceğiz. Bizim normalleşmemiz lazım. Bizim bu sonuçtan dolayı asla gururumuz, kibirimiz ve şımarıklığımız olmaz. Hep birlikte hizmete devam edeceğiz diyorum. Ben de 10 Kasım nedeniyle Atatürk'ü yad ediyorum." dedi.
YENİ MECLİS ÜYESİ TANITILDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sağlık sorunları nedeniyle Sarıgöl meclis üyesi Cafer Güner'in görevinden istifa ettiğini söyledi. Ergün, "Bugün meclisimize bir tebligat geldi. Sağlık sorunları dolayısıyla Sarıgöl meclis üyesi Cafer Güner, görevinden istifa etmiştir. Boşalan koltuğa ise Naciye Gürlek atanmıştır. Hayırlısı olsun." diye konuştu.
ULUCAMİ GÜZELLEŞECEK
Gündemin ilk maddesi Ulucami ve çevresinde yapılması düşünülen rekreasyon ve kamulaştırma çalışmalarıyla ilgiliydi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulucami civarındaki kötü görüntünün ortadan kalkacağını belirterek, "Ben burada başta AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e teşekkür ediyorum. Ulucami'nin etrafıyla ilgili kamulaştırma çalışmalarının ikinci etabını ve 5 üzerindeki adadaki rekreasyon çalışmalarını ilgilendiren bir karar alındı. Manisa'nın geleceği için oradaki çirkin görüntülerin kalkması kararı verildi. Manisa'ya hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.
VATANDAŞLARA MÜJDE
Manisa kent merkezinde ve ilçelerinde toplu taşıma hizmeti vermek amacıyla satın alınan 14 adet otobüsün 10 yıl süreyle MANULAŞ'a tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Konu ile ilgili konuşan Başkan Ergün, müjdeyi vererek şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde ve belli ilçeler arasında ulaşımı rahatlatmak amacıyla 70 otobüs satın aldı. İşlemleri bitti, sigorta işlemleri tamamlanıyor. Tahmin ediyorum 15 günlük süre içerisinde, 70 otobüsün 14'ü şehir merkezindeki hatlara, geriye kalan 56'sı ise diğer ilçelerimizde hizmete başlayacak. Bu 70 otobüs bu ay sonuna kadar vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak." ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Meclisi 16 Kasım Pazartesi günü saat 18.00'de yeniden toplanılmak üzere sonlandırıldı.
Editör: TE Bilişim