MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentte 30 yıldır imar planı yapılmadığını belirterek, yeni imar planının yapılması için AK Partililerden destek istedi. Tarım Bakanlığı'ndan görüşlerin alınması noktasında sıkıntı olduğunu kaydeden Ergün, "Gelin el birliği ile kurum görüşlerini alalım. Bu işe katkıda bulunun. Kamu kurumlarından görüşlerin alınmasında ve Bakanlık aşamasında siyasi olarak destek verin" dedi.
MANİSA Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Kültür Merkezi Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesi'nin 1/5 binlik imar planı gündeme geldi. AK Partililer Muradiye'nin imar planının kangren haline geldiğini söyledi. Başkan Ergün de sadece Yunusemre'nin değil tüm Manisa'nın imar beklediğini belirterek, " 30 yıldır Manisa'nın imarını yapmayanları herkes biliyor. Gelin el birliği ile tarım ve DSİ görüşünü halledelim. Hem Şehzadeyi hem Yunusemreyi. Sadece Muradiye değil bizim işimiz. Tüm Manisa'nın planlarını yapmaktır. Bu işe katkıda bulunun. Kamu kurumlarından görüşlerin alınmasına destek verin. Kuşlubahçe, Adnan Menderes, gibi mahalleler çevre yoluna kadar imar bekliyor. Gelin tarım görüşünü halledelim. Biz imar planlarının yapılması ile ilgili, jeolojik etüdlerin ihalesi yapıldı. DSİ'den kurum görüşü olmadan tarım müdürlüğü gündemine alamıyor" diye konuştu.
AK PARTİ'DEN DESTEK SÖZÜ
AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de, "Biz kurum görüşlerinin olumlu gelmesi için her türlü desteği veriyoruz. Hepsi ile ilgili birlikte çalışalım dedi. Konu Ankara'ya gittiğinde orada milletvekillerimizde destek olurlar" dedi. AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de Yunusemre'de 15 bin kişinin imar beklediğini belirtip şunları söyledi: "Muradiye'nin imar planları ile ilgili halkımız bekliyor. 20 civarında kurumlar aylarca mücadele edilerek alındı. Bizim yaptığımız imar sınırı daha önce Muradiye belediyesi tarafından yapılan imar sınırları ile aynı. Yeni bir tarım alanını imara açmayı düşünmedik. Bizim için sorun yok. Biz yapacağımızı yaptık. 2015 yılı kasım ayında bunları teslim ettik. Milletin sorunlarını çözmeyi amaçlıyorsanız biz her türlü çalışmayı yapalım istiyoruz. Milletin birikmiş, 15 bin nüfuslu mahallenin sorunlarını çözmek için yapacağımızı yaptık. Siz plan yaptınız da biz engel mi olduk? Bizim yapacağımız ilave varsa onu da yapalım. 5 binlik plan büyükşehrin işidir."
'SİYASİ ÇABA HARCANMASI GEREKİYOR'
İmar planların geçmesi için tarımla ilgili görüşlerin alınmasında siyasi çaba harcanması gerektiğini söyleyen Başkan Ergün, "Tarım görüşünün halledilmesi lazım. Bu da ilgili bakanlıkça alınacak.Yani siyasi bir iştir. Geçen dönem de gittik.Sonuç alamadık. Veriliyordu sonra kaldı. Mesajı almak isteyen alır" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Zülfikar Gürcan ise her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Toplantıda 1. Anafartalar Mahallesi Ergen Caddesi'nde daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan eski belediye hizmeti binasının Şehzadeler Belediyesine verilmesi gündeme geldi. Önergede binanın zemin katındaki işyerlerinin hariç, 5 katlı binanın 25 yıl süre ile Şehzadeler Belediyesi'ne ücretsiz olarak devredilmesi ifadeleri yer aldı. Önerge oy birliği ile hukuk tarifeler ve imar komisyonuna gönderildi.

Editör: TE Bilişim