Kula Hükümet Konağı bahçesinde Kaymakam Murat Güven'in öncülüğünde kalabalık bir heyet tarafından karşılanan Vali Mustafa Hakan Güvençer, kaymakamlık makamında Kula'daki kamu kurum ve kuruluş yöneticileriyle bir araya geldi. Vali Güvençer, Kaymakam Güven'den Kula hakkında detaylı brifing aldı.
Burada kamu kurum yöneticileriyle tanışan Vali Güvençer, "Bu millete her zaman olduğu gibi, her daim hizmetkar olacağız. Bunun için bu makamlara getirildik" dedi.
Vali Güvençer, daha sonra Kaymakamlık binasında bulunan kamu kuruluşlarını tek tek ziyaret ederek, iş ve işlemleri için gelen Kulalılar ile yakından ilgilendi.
İlçe ziyaretleri kapsamında Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'u da ziyaret eden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer Başkan Tosun'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kula Yüksek Meslek Okulunu ziyaret ettikten sonra Vali Güvençer Kula Esnaf ve Sanatkarlar odasını ziyaret ederek sivil Toplum Kuruluşu başkanları ile bir araya geldi. Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanını ziyaretinde AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık da hazır bulundu.

KULA'NIN TARİHİ MEKANLARINI GEZDİ
Kula'yı ziyaretinde Kula Evleri ve Kula jeopark alanı Peribacaları, Tabduk Emre ve Yunus Emre türbesini gezen Vali Güvençer Kula'yı hayranlığını gizleyemedi. Çarşı esnafını da gezen Güvençer esnaflar ile sohbet ederek çay içti.
Vali Güvençer, "Kula hakikaten çok özel. Ata yadigarı bir ilçe. Tarihi binalar hala dimdik ayakta duruyor. Bu tarihi ilçeyi Türkiye'de yaşayan ve hatta tüm dünya halkının görmesi lazım. Bunun için bizler de elimizden gayreti göstereceğiz. Kula'nın bu tarihi güzelliklerine hayran kalmamak elde değil" şeklinde konuştu.
Daha sonra Peri bacaları, Yunus Emre Türbesi ve Carullah Bin Süleyman Camii'ni gezen Vali Güvençer, türbeyi gezerek dua etti. Vali Güvençer, Kula Kaymakamlığı çalışanı Haluk Ünveren'den türbe ile ilgili bilgiler alarak, Carullah Bin Süleyman Camisi'nde namaz kıldı.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Yunus Emre, Tabduk Emre ve Kula'da bulunan tarih bizlere bir yadigar. Bu tarihi ilçeyi ve buraları tüm insanların görmesi gerekir. Ben de her gittiğim yurtiçi ve yurtdışı gezilerimde Kula'nın bu tarihi güzelliklerini anlatacağım ve mutlaka bu tarihi ilçeyi görmelerini tavsiye edeceğim. Kula'ya tekrar geleceğim" dedi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunus Emre Türbesi ve Carullah Bin Süleyman Camii ziyaretinden sonra vedalaşarak Kula'dan ayrıldı.
Editör: TE Bilişim