İşgalci Yunan askerinin Türk ordusundan kaçarken yakıp yıkma politikası izlediğini hatırlatan Başkan Ergün, "Tüm olumsuzluklara rağmen Manisa, küllerinden yeniden doğmuş, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kaderini yeniden yazmıştır" dedi.
Manisa'nın köklü geçmişi ve uygarlıklar beşiği olmasıyla Ege Bölgesi'nin ve ülkemizin en güzide şehirlerinden bir tanesi olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Tarihin her döneminde emperyalistlerin iştahını kabartan Türk toprakları, zaman zaman işgal altında kalmış, ancak her defasında Yüce Türk Milleti bu saldırıları bertaraf etmiştir. İşte bunlardan bir tanesi de 1918'den başlayıp, 1922'ye kadar devam eden bir işgal sürecidir. Ülkemiz üzerinde oyunları olan işgal kuvvetleri, Sevr paçavrası bahanesiyle yurdumuzu işgal etmiş, bütün ordularımızı dağıtmış, silahlarımıza el koymuştur. Manisa da, 26 Mayıs 1919 tarihinde emperyalistlerin kuklası Yunan askerleri tarafından işgal edilmiştir" dedi.

"TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BIRAKILMADI"
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş fitilinin ateşlendiğini vurgulayan Başkan Ergün, "19 Mayıs 1919'da Samsun'dan güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu insanını bir araya toplar ve topyekûn kurtuluş mücadelesinin fitilini ateşler. 26 Ağustos 1922'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki kahraman Türk Ordusu, işgalci hainleri yurdumuzdan temizlemiştir. 30 Ağustos Zaferi ile birlikte ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' diyen Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, 9 Eylül 1922'de Yunan askerine yüzmeyi Ege'nin serin sularında öğretmiştir. Türk ordusunun kudretinden kaçan işgalci Yunan askeri, yakıp yıkma politikası uygulayarak şehrimizde adeta taş üstünde taş bırakmamışlardır" dedi.

"BUGÜNKÜ MANİSA'YI ATATÜRK VE NİCE İSİMSİZ KAHRAMANA BORÇLUYUZ"
Manisa'nın kurtuluş sonrası yaralarını sarmaya başladığını aktaran Başkan Ergün, mesajında şunlara yer verdi: "Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen Manisa, küllerinden doğmuş bir şehir olmuştur. Yurdumuz gibi Manisa da, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kaderini yeniden yazmıştır. Bugün şehrimizin bu kadar modern bir hale gelmiş olmasını Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, Gördesli Makbule, Parti Pehlivan, Çerkes Ethem, Fahrettin Altay, Karaosmanoğlu Halit Paşa, İbrahim Ethem gibi nice isimsiz kahramanımıza borçluyuz. Bu duygularla Manisa'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünü kutluyor; başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canlarını, kanlarını seve seve feda eden kahraman atalarımızı rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Ruhları şad olsun. Ne mutlu Türküm diyene!"
Editör: TE Bilişim