GEÇTİĞİMİZ günlerde Ankara'ya giden ve kadın kolları başkanı konusunu da görüşen AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, sürecin ağustos başına kadar tamamlanmasını beklediklerini kaydetti. Gürcan, "Kimse gönül koymasın, kimse ‘ben neden çağrılmadım?' demesin noktasında aşağı yukarı 6 aday arasından bir tercih yapılacak. 6 aday içerisinden bir adayı seçerek bu süreç sona erecek." dedi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere geçtiğimiz Salı günü Ankara'ya giden AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisa'ya döndü. Görüşmelerini aktaran Gürcan, partinin genel merkezinde il kadın kolları başkanının belirlenmesi konusunda yaptığı görüşmede izlenecek yol haritasını anlattı.
Süreç hakkında bilgi veren Gürcan, şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz Salı günü teşkilat toplantısı, Çarşamba günü ise Başbakanımızın da iştirak ettiği il başkanları toplantısı gerçekleştirildi. Ankara'da tabii bir dizi ziyaretlerde de bulunduk. Bu ziyaretlerde öncelikle il kadın kollarıyla ilgili, partimizin kadın kolları genel başkanımızla bir istişare toplantısı yaptık. Bu toplantı neticesinde önümüzdeki hafta içerisinde kadın kolları MKYK üyelerinden, genel başkan yardımcılarının da aralarında olduğu bir ekip Manisa'ya gelerek burada aday tespiti konusunda bir çalışma yapacaklar. Ardından tespit edilen adaylar Ankara'ya çağrılacak, ondan sonra Ankara'da genel merkezimizin yapmış olduğu değerlendirmeler neticesinde, bu değerlendirmelere tabii milletvekillerimiz de dahil olacak, partimizin il başkanlığı ile ilçe başkanlarımızın da fikirleri alınarak karar verilecek. O karar neticesinde de kadın kolları başkanımız belirlenecek."
ADAY BOL OLACAK
İl Kadın Kolları Başkanlığı için aday sayısını yüksek tutmak istediklerini sözlerine ekleyen Başkan Gürcan, "Kimse gönül koymasın, kimse ‘ben neden çağrılmadım' demesin noktasında aşağı yukarı 6 aday arasından bir tercih yapılacak. O 6 aday içerisinden bir adayı seçerek bu süreç sona erecek" ifadelerini kullandı.
AĞUSTOS BAŞINDA BELLİ OLUR
İstifa eden Fisun Kumbaracı'nın ardından başkan atamasının gecikmesine de açıklık getiren Gürcan, "Gündem yoğunluğu, Ramazan ayının başlaması, bizim olağanüstü büyük kongreyi yapmış olmamız bunlar süreci etkiledi. Biraz da ortalığın biraz daha sakin ve dingin hale gelmesi istendi, bunu biraz da biz istedik. Adaylık süreci başladıktan sonra, gelecek hafta kadın kolları heyetinin geliş tarihinden itibaren 10-15 gün içerisinde bu süreç tamamlanmış olur diye düşünüyorum." dedi.


Editör: TE Bilişim