TÜRK Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman ve Şube Genel Hizmet Yöneticisi İbrahim Zavlak'ı makamında kabul eden Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, vekâletini Kızılay'a vererek vekaletle kurban kesim kampanyasına büyük destek sağladı.
Vekaletle kurban kesim kampanyasının ilk vekâletini yurtdışı kurban vekâleti olarak veren Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, dini vecibesini Türk Kızılayı aracılığı ile yapmanın huzurunu yaşadığını dile getirerek, " Yıllarca bu ülkenin insanlarının kurban bağışı adı altında hiçbir makbuz ve belge vermeksizin bağışlarını alan, gün gelince de ne oldukları anlaşılan ihanet şebekesinin elinden de bu önemli dini vecibe ve hizmetin Kızılay tarafından alınması şahsımı da ziyadesi ile mutlu etmiştir" dedi.
Türk Kızılayının vekâletle kurban kesim kampanyası hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek'e bilgiler veren Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman, "Kızılay'a duyduğu güvenden dolayı Cumhuriyet Başsavcımız Akif Celalettin Şimşek'e teşekkürlerimi arz ederim." şeklinde konuştu.
TÜRK KIZILAYI'NIN VEKÂLETLE KURBAN KESİM KAMPANYASI


Kızılay'ın "Kurban'da Kızılay Modeli" sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, et ve süt kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile süreci anlatan bir DVD gönderecek. Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 740 lira öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için 475 lira ödeyecek.
Editör: TE Bilişim