Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçecek olan projenin bölgeye canlılık getirmesi hedefleniyor. Kentsel dönüşüm çerçevesinde 100 Evler ve 216 Evler yıkılarak yerine 396 konut ve yeni müessese binası ile lokal, cami ve alışveriş merkezi inşa edilecek.
Soma'da 216 Evlerin yer aldığı 33 dönümlük alana ELİ'ye ait 7 katlı modern bir hizmet binası yapılacak. Bunun yanında 216 Evler lokali yıkılarak yerine modern ve bölgeye canlılık getirecek yeni bir lokal inşa edilecek. Ayrıca alan içerisine her biri 9 katlı ve her biri 36 daireden ve toplamda 396 konutluk 11 blok inşa edilecek. Bu konutlardan 180'i ELİ'nin lojman ihtiyacı olarak karşılanacak, diğer 216'sını ise yüklenici firma alacak.

100 EVLER YIKILDI
Öte yandan yine ELİ'ye ait 100 Evler olarak bilinen 40 dönümlük alan ise içerisinde yeni bir cami ve isteğe bağlı imarlanmış 8 bin 760 metrekarelik alışveriş merkezi yapılması şartıyla yüklenici firmaya verilecek. Öte yandan İstasyon Arka Mahalle'de Linyit Stadyumunun üst tarafında kalan 35 dönümlük alan da proje karşılığı yüklenici firmaya verilecek.
Projenin tümünün kentsel dönüşüm kapsamında yapılabileceği de belirtilirken tüm prosedürlerin de tamamlandığı kaydedildi. Yıkımların tamamlanması ile kısa sürede ihaleye çıkılacağı kaydedildi.
Editör: TE Bilişim