Edinilen bilgiye göre Yunusemre İlçesi Hafsasultan mahallesinde kurulan çadırların içinde bulunan esnaflara dadanan hırsızlar 65 bin TL’lik soygun yaptı. Yunusemre Belediyesi’nin tahsis ettiği çadırlarda bulunan bakır işlemeli süs eşyaları satan bir işyerine giren hırsızlar 65 bin TL’lik malzeme çaldığı tespit edildi. Olay, durumu fark eden işyeri sahibi Altay Eralp’in polisi aramasıyla açığa çıktı.
Gerekli çalışmaları yapan polis ekipleri, kişi yada kişileri arama ve yakalama çalışması başlatırken, işyeri sahibi Altay Eralp, “İşyerim bu sabahki olayla beraber 5 defa daha soyuldu. İlk olayda gidip şikâyetçi olmadım, Manisa’ya panayır için dışarıdan gelen esnaf arkadaşlar için kötü bir imaj vermesin diye gerek görmedim, ama bundan bir hafta önce tekrar soyuldum. Hırsızlar yaklaşık 40 bin TL’lik malzememi alıp götürdü. Şikâyetçi oldum, bir gün sonra zanlıyı polis ekipleri yakalayıp adalete teslim etti. Sonradan duyduğuma göre mahkemece serbest kalmış. Bu sabah da işyerime geldiğimde tekrar soyulduğumu gördüm. Bu gün de yaklaşık 20 bin TL’lik bakır malzememi çalmışlar.” dedi.
“YUNUSEMRE GÜVENLİĞİ SAĞLASIN”
İşyeri sahibi Eralp, “Bir ben değilim, burada çoğu arkadaşlarımızın işyerine hırsız girdi. Bizler burada kalmamız için sözleşme imzaladık, güvenlik görevlisi duracaktı. İlk zamanlar geceleri bekleyen bir görevli vardı. Artık o da gelmiyor. Biz buradan Yunusemre Belediyesi’ne sesleniyoruz sesimizi duyun artık. Eve gidemez olduk, yatağımızı yorganımızı aldık dışarıda yatıyoruz. Kendi nöbetimizi kendimiz tutuyoruz, bir an önce yetkililerin durumu çözmesini istiyoruz.” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim