Salihli Belediye Meclisi'nde alınan kararla "Kurtuluş Çocuk Parkına" "Şehit Uzman Çavuş Süleyman Gür Parkı" ismi verildi. Karar Salihli Belediye meclisinde oy birliği ile alındı. MHP Grup Sözcüsü Nuri Kaya, CHP Grup Sözcüsü Mesut Ceylan ve Ak Parti Grup Sözcüsü Alpaslan Balcı, Salihlili Şehit Uzman Çavuş Süleyman Gür'ün isminin kentte yaşatılması için böyle bir karar aldıklarını söyledi. Şehit Uzman Çavuş Süleyman Gür'ün isminin Kurtuluş Mahallesi'ndeki baba ocağının önünde bulunan Kurtuluş Çocuk Parkı'nda yaşatılacağını ifade eden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Vatanın birlik ve beraberliği için gözünü kırpmadan can veren şehitlerimize saygımızı, onların adını yaşatarak göstermek istedik. Süleyman Gür kardeşimizde bu vatan, bu bayrak için canının seve seve verdi" dedi.
Tüm belediye meclis üyelerine bu kararından dolayı teşekkür eden Başkan Kayda, "Şehidimizin eşinin hamile olduğunu öğrendik. Dünyaya gelecek olan şehidimizin yavrusu, o parkta babasının resminin olduğu parkta büyüyecek" diye konuştu.
Kasım ayı toplantı sonrası Şehit Uzman Çavuş Süleyman Gür'ün ağabeyi Sedat Gür, kardeşinin isminin evlerinin önündeki parkta yaşatılmasına karar veren başta Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda olmak üzere tüm meclis üyelerine tek tek teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim