Şehzadeler Belediyesi, Şehzadeler Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik arasında imzalanan protokol çerçevesinde Hacıhaliller Şehit Hikmet Onan İlkokulu ve Yeşilköy Şehit Gürkan Gökçek ilkokul bahçelerine 2 adet çok amaçlı salon yapılacak.
Yaptığı sosyal içerikli projeler ile Şehzadeler ilçesinde vatandaşların büyük beğenisini toplayan Şehzadeler Belediyesi, Hacıhaliller ve Yeşilköy mahalleleri için iki yeni projeye imza atıyor. Hacıhaliller ve Yeşilköy mahallelerinde yapımı planlanan iki adet çok amacı salon için ilk imzalar Manisa Valiliği'nde düzenlenen törende atıldı. Şehzadeler Belediyesi, Şehzadeler Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik arasında düzenlenen protokol imza törenine; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ve belediye başkan yardımcıları katıldı. Yeşilköy ve Hacıhaliller mahallelerinin çok amaçlı salon ihtiyaçlarını kısa sürede çözeceklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bu gün güzel bir protokole imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği gibi Şehzadeler ilçemiz 65 tane mahalleden oluşmaktadır. Bu mahallelerimiz 9 tanesi daha önce belde belediyesi 23 tanesi de köydü. Buralarda da hizmete ihtiyaç var Yeşilköy ve Hacıhaliller 30 Mart seçimlerinin ardından mahalleye dönüşmüş olan 2 yerleşim merkezimiz. Bu iki mahallemizde çok amaçlı salon ihtiyacı vardı. Vatandaşlarımızın etkinliklerini yapabilecekleri, düğünlerini yapabilecekleri, öğrencilerimizin etkinliklerini yapabilecekleri salonlara ihtiyaç vardı. Fakat her iki mahallemizde Belediyemize ait yer yapabilecek bir alan yoktu. Bunun üzerine her iki mahallemizdeki okulların bahçeleri çok büyük olduğu için ki 10- 12 dönüm alana sahip bu okullarımız. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüştük. Bu 2 mahallemizde ihtiyaç olan bu salonları okulun bahçelerine yapalım hem çocuklarımız etkinliklerini burada yapsınlar hem de mahalle halkının kullanabileceği güzel salonlar kazandırmış olalım. Aynı zamanda salonlardan elde edilecek gelirde okullarımızın olsun istedik. Bu konuda değerli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Kaymakamımız konuya yakınlık gösterdiler. Nihayetinde bu gün bu protokol imzalanma aşamasına gelmiştir. Şuan aramızda her iki mahallemizin de muhtarları bulunuyor. Bu protokolün imzalanmasının ardından hızlı bir şekilde yapım projelerini yapacağız ve inşaat çalışmalarına başlayacağız. Bu iki mahallemiz çok amaçlı salona kavuşmuş olacak, hem de okullarımız böylesine güzel iki salona sahip olacak. Her iki mahallemize ve öğrencilerimize bu salonlarımız hayırlısı olsun" dedi.
Hacıhaliller ve Yeşilköy mahallelerinde yapılacak olan iki salondan birkaç mahallenin faydalanacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş "Bu gün gerçekten de Sayın Valimizin başkanlığında güzel bir protokol imzalıyoruz. Eğitim ve Öğretimin olmazsa olmazlarından bir tanesi de sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler. Maalesef birçok yerde arsa sorunundan dolayı bu tür tesisleri yapmakta zorlanıyoruz. Bu Hacıhaliller ve Yeşilköy mahallelerimizde arsa alanımız müsait olduğu için böylesine güzel bir tesisi mahallelerimize ve okullarımıza kazandırmış olacağız. Böylesine bir tesisi kazandırdığı için değerli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Şehzadeler Belediyesi'nin başladığı projeleri kısa sürede hayata geçirdiğini ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu "Bu güzel çalışmadan ötürü Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediyemiz kurulduğundan beri Kaymakamlık ve Belediye olarak birçok ortak güzel projeye imza attık. Bu yapılacak olan iki salonda bu okullarımız taşıma merkezi olduğu için civardaki 2-3 mahallenin de ihtiyacını karşılamış olacak bir proje. Çok amaçlı salonların inşaatının kısa zamanda biteceğine inanıyorum ki belediyemiz tüm projelerini kısa zamanda tamamlıyor. Bu konuda Şehzadeler Belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılacak yatırımların önceki dönemlerde İl Özel İdareler vasıtası ile yapıldığını ifade eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş "Önceki yıllarda bu tür yatırımları yapmak İl Özel İdarelerinin göreviydi. Büyükşehir kanununun ardından bu görevler Belediyelerin görevleri. Bu konuda ilçe Belediyeleri de bu işin içinde. İlçe Belediyeleri de bu konularda kendilerini asli sorumlu görmelidir. Büyükşehirlerde merkezi idareler bir adım geri çekiliyor, mahalli idareler iki adım öne çıkıyor. Bizlerde buna uyum gösteriyoruz. Şehzadeler Belediye Başkanımız bu işi en iyi başaran başkanlarımızdan bir tanesi kendilerine bu konuda teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim