MANİSA'DA sayıları her geçen gün artan mültecilerin ülkeye uyum sağlayabilmeleri için Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Türkçe kursları açılıyor. Talebin yoğun olması nedeniyle kurs sayılarının daha da artacağı öğrenildi.
Manisa'da 2014 yılında kurulan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün kuruculuğunu yapan ve 8 Nisan itibariyle asaleten atanan Mehmet Kanca, Manisa basınıyla bir araya geldi. Kanca, Şehzadeler ilçesine ve Manisa'ya en güzel şekilde hizmet etmek için çalıştıklarını söyledi. Müdürlüğün bulunduğu binada 37 adet kursun olduğunu ifade eden Kanca, "Bu kurslara binanın bulunduğu mahallemizden ve ilçemizden katılım oldukça yüksek. Biz bunun daha da artmasını hedefliyoruz. Bina dışında da 150'den fazla kursumuz var. Ahşap boyama, kadın giysileri, takı yapımı gibi kurslar var" dedi.
Bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe, Arapça, İngilizce gibi kursların bulunduğunu belirten Kanca, "Manisa'nın son zamanlarda çok göç aldığını biliyoruz. Irak'tan, Suriye'den gelen yabancılara yönelik Türkçe kursları açıyoruz. Daha fazla kurs açmak için ekibimizle birlikte çalışıyoruz." diye konuştu. Kanca, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak çeşitli kurslar açtıklarını belirtti.
Kanca, "Merkez binada 37, ek binamızda 10, dış kurslarımızda 118 kurs olmak üzere 165 kursumuz var. Açık öğretim lisesine 370 öğrenci kaydı yaptık. Açık öğretim ortaokuluna da 700 öğrenci kaydı yaptık. Talep olup da açmadığımız kurs yok. Emlak danışmanlığı, bilgisayarlı muhasebe ve İngilizce'ye yoğun ilgi var. Kursun açılması için en az 12 kişi gerekiyor. Hedefimiz kurs sayını artırmak ve kaliteyi yükseltmektir. Şehzadeler ilçemizin her noktasına ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim