Manisa 155 Nolu Şehir İçi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Erdoğan Akatmacı, şoför esnafının sıkıntılarını dile getirdi. 2014 Mart ayından beri 65 yaş üstü ve engelli vatandaşları ücretsiz taşıdıklarını aktaran Akatmacı, "Buna karşılık şu ana kadar sadece 11 aylık ücret verildi. Aylık 750 TL tutar hesaplandı ancak binişler bin 500 TL'yi buluyor." dedi.
SOSYAL DEVLETİN GEREĞİ AMA…
Yetkililerden dolmuşçu esnafının sesine kulak vermelerini isteyen Akatmacı, çözümün şart olduğunu vurguladı. Çözüm önerisi de sunan Akatmacı, iki alternatifi şöyle sıraladı: Ya binişlere sınırlandırma getirilecek, ya da aylık belli miktarda kart yüklenecek ve binen vatandaşlar o limit kadar binecek."
"Günlük 15-20 kez binen vatandaşımız var. Toplumun yapısı bozuldu. Gençler yaşlılarımıza yer vermez oldu. Şoförlerle vatandaşımız arasında yaşanan polemikler arttı." Diyen Akatmacı şöyle devam etti: "Sosyal devletin gereği olarak devletin yaşlılarımıza ve engellilerimize kolaylık sağlaması gayet normal ve memnuniyet verici. Yaşılar da engelliler de bizim vatandaşımız. Ama devletin bizi de düşünmesi gerekiyor. Binişleri sınırlaması ya da aylık belli miktar yükleme yapılması konun çözümü olabilir. Gerekirse binişler günde 2 veya 3 kez ile sınırlandırılmalı. Bu şekilde, suiistimaller de azalmış olur. Eğer hükümetimiz bu şekilde bir çözüm bulursa işin geri kalan kısmında bize düşen fedakârlığı yapmaya hazırız."
"ZARARINA İŞ YAPIYORUZ"
Şoför esnafının sürekli zararın iş yaptığın aktaran Akatmacı şunları aktardı: "Bu zararlar büyüye büyüye bizi bir çıkmaza sürükleyecek. Maliyetlerimiz zaten yüksek, vergilerimizi ödeyemiyoruz. Diğer iş sektörlerine bakalım; kahvehane esnafı bedava çay veriyor mu? Fırıncılar bedava ekmek veriyor mu? Lokantalar bedava yemek veriyor mu? Bu nedenle, bizim yaptığımız hizmetin de karşılığı verilmeli. Devletimiz bunu değerlendirmeli ve konu bir an önce çözüme kavuşturulmalı. Bunları söylerken 65 yaş üstü ve engelli vatandaşımızı rencide etmek amacında değiliz. Fakat şoför arkadaşlarımız vatandaşımızla karşı karşıya geliyor. İstemediğimiz tartışmalar oluyor."
"MANİSALI VEKİLLER DE KONUŞSUN"
Son olarak Manisa'daki 9 milletvekiline seslenen Akatmacı, "Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM'de yaptığı konuşmada dolmuşçu esnafın sıkıntılarını dile getirdi. Aynı konuşmaları siyasi parti ayrımı gözetmeksizin Manisalı vekillerimizden de bekliyoruz. Şoför esnafı için bu konu gerçekten çok önemli." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim