DENİZ Kuvvetleri Komutanlığı'nın denizciliği tanıtma, sevdirme ve yaygınlaştırma etkinlikleri kapsamında İnciraltı'nda açtığı müze gemiler bir süre için ziyarete kapatıldı. Güney Deniz Saha Komutanlığı'ndan verilen bilgiye göre, müze gemiler iskele onarımı nedeniyle 07 Kasım 2016 gününe kadar ziyarete kapalı olacak.
İzmir Müze Gemiler Müdürlüğü'nde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın yüzer, dalar ve uçar unsurlarından olan TCG Ege (F 256) firkateyni, TCG Piri Reis (S-343) denizaltısı, TCG Kasırga (P-329) hücumbotuyla AB 212 sınıfı TCB 36 kuyruk numaralı helikopter yer alıyor. Müze gemilerde ziyaretçilere Türk deniz tarihini ve kültürünü aşlanması, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın teknik gelişimini görsel ve yazılı olarak yansıtılması amaçlanıyor.
Müze gemilerle genç kuşağın denizciliği sevmesi benimsemesi ve denizciliğe özendirilmesi hedefleniyor. Ege Müzesi'ne gelen ziyaretçiler 20'şerli gruplar halinde tanıtıcı brifing salonuna alınıyor. Burada ziyaretçilere müze gemilerin filmleri izletiliyor. Daha sonra gezi planına uygun olarak rehber eşliğinde gezen ziyaretçilere gemilerin görev ve yaşam alanları tanıtılıyor.
Editör: TE Bilişim