643'ü diyanet, 408'i de acenteler aracılığıyla olmak üzere bin 51 Manisalının bu sene Hac vazifesi için kutsal topraklara gideceğini belirten Manisa Müftüsü Sinan Cihan, son kafilenin 29 Ağustos'ta kutsal topraklara hareket edeceğini dile getirdi.
2016 Hac sezonunun başlamasıyla birlikte hacı adayları kafileler halinde kutsal topraklara gidiyor. Manisa'dan 643'ü Manisa Müftülüğü tarafından, 408'i ise seyahat acenteleriyle olmak üzere toplam bin 51 hacı adayı gidecek.
Manisa'nın merkez ilçelerinden biri olan Yunusemre ilçesindeki Mesir Camiinde düzenlenen törenle 130 hacı adayı dualar eşliğinde kutsal topraklara gönderildi. Manisa İl Müftü Yardımcısı Paşa Bektaş'ın başkanlığını yaptığı kafiledeki hacı adayları yakınlarıyla vedalaşırken ortaya duygusal görüntüler ortaya çıktı. Bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamazken, Manisa'dan son hac kafilesinin 29 Ağustos'ta hareket edeceği öğrenildi. Hacı adaylarının önce Medine'ye, oradan da Mekke'ye gideceği belirtildi. İlk kafilenin Cidde'den 17 Eylül'de Türkiye'ye döneceğini ve dönüşlerin 20 Eylül'e kadar tamamlanacağı bildirildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, böylesine güzel bir mecliste hacı adaylarıyla beraber olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Manisa Müftülüğü olarak 643 hacımızı o mukaddes beldelere ulaştırmaya çalışacağız. Planlarımız, çalışmalarımız tamamlandı. Günübirlik takip edilmesi gereken hususlar da takip ediliyor. Ayrıca 408 hacı adayımız da şirketlerle yolculuğa çıkacaklar. Toplamda bin 51 vatandaşımız hacı olmak üzere yola çıkacaklar" dedi.

HACI ADAYLARINA ÖNEMLİ UYARILAR
Hacı adaylarına önemli uyarılarda bulunan Manisa Müftüsü Sinan Cihan, "Biz hacılarımıza yaptığımız seminerler de öncelikle orada kalınacak sürenin sınırlı olduğunu, bu sürenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini, Mekke'de Kabe'de, Medine ise Mescidi Nebevi'de namaz kılmaları gerektiğine vurgu yaptık. İkinci olarak ‘Başkalarının kusurunu görüp takip etmek yerine, kendi kusurlarımızın farkına varıp onları orada bırakmaya çalışmalıyız' dedik. Son olarak ise, Müslüman olarak zaten görevimiz iyi, güzel insan olmak ama hacdan döndüğümüzde bizim gıyabımızda şöyle denilmeli; ‘Hacca gitmeden de güzel insandı fakat gidince daha güzel oldu.' Bizim bulunduğumuz yerde hep güven olmalı, huzur dolmalı, yardımlaşma, dayanışma olmalıdır. Bunun aksini düşünemeyiz bile. ‘Hacca gitmeden faydasızdı, gitti geldi hala değişen bir şey yok' dedirtmemeliyiz. Hacı adaylarımızın bütün olumsuzluklardan, kazadan, beladan uzak, makbul hac ve umrelerle, diğer güzel ibadetlerle, temennilerle tekrar sevdiklerine kavuşmalarını temenni ediyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim