İstanbul ve Kayseri'deki hain terör saldırılarına ve terör örgütüne öfke giderek büyürken, Manisa'daki Makedonya göçmenleri de bir araya gelerek teröre karşı birlik mesajı verdi. Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği (MAK-GÖÇ) Başkanı Eyüp Deniz, "Bizden sağcı çıkar, solcu çıkar ama asla ve asla vatan haini çıkmaz. Polisine, askerine mermi sıkan çıkmaz" diyerek terör örgütü ve terörü lanetledi.
MAK-GÖÇ üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın karşısındaki boş alanda teröre tepki için bir araya geldi. Yapılan basın açıklamasına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan da destek verirken, dernek üyeleri ellerindeki Türk bayraklarıyla teröre lanet okudu.
Basın açıklamasını okuyan MAK-GÖÇ Başkanı Eyüp Deniz, "Adı, sanı, amacı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin yüzyıllarca üzerinde kardeşçe yaşadığımız topraklarımızda birlikte yaşama irademize haince engel olmaya çalışan terörü, destek veren iç ve dış mihrakları nefretle kınıyoruz. Kahraman şehitlerimize Cenab-ı Allah'ran rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Yaralı polis ve askerlerimize, vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma Derneği, dernek başkanı, yönetimi ve camiası olarak Balkanlar'dan göç edip bu topraklarda anavatanımızda ekmeğini yiyen, suyunu içen vatandaşlarız. Bu terör örgütlerine karşı bize düşen, ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizden sağcı çıkar, solcu çıkar ama asla ve asla vatan haini çıkmaz. Askerimize, polisimize mermi sıkan asla çıkmaz. Ondan dolayı biz bugün terör örgütünü kınıyoruz, lanetliyoruz. Lanet olsun bu teröre" dedi.
Deniz'in konuşmasının ardından şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Meydanda toplanan kalabalık, sık sık ‘Kahrolsun PKK', ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Basın açıklaması alkışlarla sona ererken, dernek şehitler için lokma hayrında da bulundu.
Editör: TE Bilişim