AKTİFFELSEFE Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa Temsilciliği tarafından şehzadeler şehri Manisa'yı tanımak ve tanıtmak amacıyla gezi düzenledi. Geziye, Manisa, Aydın ve İzmir şubelerinden 50 üye katıldı.

Gezi kapsamında Yedi Kızlar, Ağlayan Kaya, Selçuklu Köprüsü, Mevlevihane, Ulu Cami, Sultan Cami, Muradiye Cami, Şifahane, Etnoğrafya Müzesi, Yeni Han ve Aynı Ali Türbesi ziyaret edildi. Gezilen yerler ile ilgili tarihi bilgilerin verilmesinin yanında Yedi Kızlar, Niobe ve Aynı Ali ile ilgili mitolojileri ve sembolleri de aktarıldı. Özellikle Ağlayan Kaya (Niobe) ve Aynı Ali Türbesi'yle ilgili hikayeler katılımcıların ilgisini çekti. Katılımcılar Manisa'yı birçok kez gelmiş olmalarına rağmen bu kadar zengin yaşayan bir kültüre sahip olduğunu fark etmediklerini söyledi. Manisalı katılımcılar her gün gördükleri yerler ile ilgili birçok bilgi öğrendiklerini ve artık bu yerlerin yanından geçerken daha dikkatli olacaklarını ifade etti. Şehrin ortasından geçen Çaybaşı Deresi'nin çevresinde çınar ağaçlarının gölgesinde yürüyüşte yapan katılımcılar. Manisa'nın tarihi değerinin yanında doğal güzelliklerine de hayran kaldı.

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa İl Temsilcisi Emel Tokuyan, "Tarihimizi bilmek, tecrübeyi anlamak daha güçlü bir gelecek inşa etmemizin yoludur. Atalarımız bize zengin bir kültürel miras bıraktı. Değerini bilmeli, anlamalı ve yarına taşımalıyız" dedi.

Editör: TE Bilişim