MHP'de yaşanan kurultay çekişmeleri, Manisa Yunusemre İlçe teşkilatı'nın kapatılmasına kadar vardı. Genel Merkez kararıyla, İlçe Başkanı Onur baylan ve ekibi görevden alındı, teşkilat kapatıldı. Onur Baylan bu durumu, yakasına takılan şeref madalyası olarak yorumladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için, "Ne manidardır ki sarayla ilgili sözler üzerine görevden alındım. Bu konuda hiçbir arkadaşımızın üzüntüsü yoktur. Doğru yolda olduğumuzun göstergesidir." dedi.


MHP Genel Merkezi'nin aldığı karar doğrultusunda Yunusemre İlçe Teşkilatı'nın kapısını kapatan Başkan Onur Baylan, "Bugün aldığımız tebliğle Yunusemre ilçe teşkilatımızın feshedildiğini öğrendik. MHP 1980'li yıllarda askeri darbeye maruz kaldı. Parti kapatıldı. Şimdi de görüyoruz ki Genel Başkanımızın, genel başkan yardımcılarımızın imzalarıyla parti teşkilatları kapatılıyor. Öncelikle yönetim ve şahsım olarak teşkilatın feshedilmesini değil, görevden alınmayı beklerdik." dedi.
Teşkilatın feshedilmesiyle ilgili tek bir şey söyleyeceğini belirten Baylan, "Bu bizim şeref madalyamızdır " Allah razı olsun bu şeref madalyasını takanlardan. Demokratik hakkımız olan ve üst kurul delegesi sıfatıyla verdiğimiz o imzaları attık ve kongre istedik. Herhangi bir hukuksuzluk yok." Dedi.
GAZETEMİZDEKİ HABER GÖREVDEN ALMAYA NEDEN GÖSTERİLDİ
Genel Başkanlığa aday olan Meral Akşener'e verdiği destek, Onur Baylan'ın görevden alınmasıyla sonuçlanırken, görevden alınma nedeni olarak, gazetemizin bugünkü sayısında çıkan "MHP kurultayına saray darbesi" başlıklı haber dayanak gösterildi.
Baylan, "Ne manidardır ki sarayla ilgili sözler üzerine görevden alındım. Bu konuda hiçbir arkadaşımızın üzüntüsü yoktur. Doğru yolda olduğumuzun göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Kurultayın yapılması için destek veren isimlerden biri olarak ilk açıklamasını 6 Kasım 2015'te yaptığını söyleyen Baylan, " 18 yıldır görevde olan bir genel başkanın yıpranacağını söyledim. Kendisine de asla bir saygısızlık yapmadım. Böyle bir şey asla olamaz. Ancak partimizi bir adım ileriye taşıyacak olan ismi genel başkan olarak görmek istiyoruz. Çeşitli aralıklarla da bu tür açıklamaları yapmaya devam ettim. Gerek sosyal medyadan, gerek yazılı şekilde, gerekse de birebir basından arkadaşlarla görüşmelerimizde. En son açıklamamı telefon aracılığıyla gazeteci arkadaşımıza yaptığımda sadece, ‘Bu karar yargıya darbedir. Bu darbe de kaçak sarayda oturan Sayın Cumhurbaşkanıdır' dedik. En çok üzüldüğüm konu, bu açıklamanın üstüne görevden alınmak oldu. Daha önce de yaptığım açıklamalarda görevden alınabilirdim. Ne manidardır ki sarayla ilgili sözler üzerine görevden alındım. Bu konuda hiçbir arkadaşımızın üzüntüsü yoktur. Doğru yolda olduğumuzun göstergesidir." dedi.
"BAŞKANLIĞIMIZ ALDILAR AMA ÜLKÜCÜLÜĞÜMÜZÜ ASLA!"
Partinin önünden kurultaya araç kaldıracak olmasının da alınan kararda payı olduğunu bildiğini de söyleyen Baylan, "Bunun kadar doğal bir şey olabilir mi? Genel Merkez'e hakkımda şikayet gidip gitmediğin bilmiyorum. Ancak il başkanımızın şikayet edeceğini tahmin etmiyorum. Bizim başkanlığımız düşebilir. Elbet bir gün bırakacaktık. Ama ülkücülüğümüzü bırakmadık. Onu alamazlar." dedi.
"HERKES ARADI BİR TEK AKÇAY ARAMADI… KIRGIN VE KIZGINIM"
Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği konusunda net olmayan cevaplar veren Baylan,
"Belki görev verirler, belki vermezler. Kongre süreci olur, ekip arkadaşlarımızla konuşuruz. Görev verilirse kabul etmiyoruz diyemeyiz. Her yere aday da olabiliriz, hiçbir yere aday da olamayız. Yaşımız genci siyaseti bırakacak halimiz yok.
Beni eski vekillerimiz, eski il başkanlarımız, birçok kişi aradı. Kimisi geçmiş olsun dedi, kimisi hayırlı olsun dedi. Ama sayın milletvekilimiz Erkan Akçay, 1 Kasım 2015'ten bu ayan beni aramadı. Benim cenazem oldu, üzüntüm oldu, sevincim oldu ama aramadı. Çevre illerden vekillerimiz aradı, sahada beraber savaştığım milletvekilim hiç aramadı. Onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kırgınım ve kızgınım da. Meral Akşener aradı. Kısa bir görüşme yaptık. Meral hanım zaten hep ulaşılabilir bir insan ve yanımızda olan bir insan olmuştur." Dedi.
Editör: TE Bilişim