CHP Alaşehir İlçe Teşkilatının yeni lokal binasının açılışına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa CHP Milletvekilleri Dr. Tur Yıldız Biçer, Mazlum Nurlu, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP Alaşehir İlçe Başkanı Ahmet Akgündüz, partililer ve vatandaşlar katıldı. Alaşehir Beşeylül Mahallesi Nadir Erin Caddesi üzerinde yer alan CHP Lokali'nin açılışından sonra CHP Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.
Lokal açılışında konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Ülkemiz için gelecekte karar verecekler için bu mülkün önemi çok büyük. Geçmişte kökü burada olup, siyaseten ayrışma olup, ama bu ülkeyi seven, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan, bayrağını, birliğini savunan Cumhuriyetçi, Atatürkçü vatan evlatları için burası çok önemli bir mekan. Önümüzdeki süreçte herkese 'Buyurun, buraya gelin' diyeceğimiz bir mekan. Çünkü buranın tapusunun üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu yazmıyor, Bülent Ecevit de yazmıyor, İsmet İnönü de yazmıyor. Buranın tapusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. Onun için burası hem bizler için hem de zaman zaman ayrı da düşsek vatanını, milletini, bayrağını seven herkes için baba evidir. Babaevinden çeşitli nedenlerle ayrılmış olanlar, ne zaman başı sıkışsa, yine baba evine döner gelir. Bugün karşımızda bir diktatör var. Bugün karşımızda rejimi değiştirmek isteyen birileri var. Bugün karşımızda 23 Nisan 1920'deki kurucu idareyi saraydan alıp, meclise getirdiği egemenliği şimdiki yıkıcı, bölücü irade meclisten alıp, tekrar saraya götürmek istiyor. Buna karşılık 1920'lerde ülkemizin bölünmesine karşılık nasıl milli irade ile mücadele etmişsek, bundan sonra da hep beraber mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi Atatürk ve arkadaşları kurtardı. Atatürk'e 'Ülkeyi kurtardınız, bundan sonra İngiliz gibi krallık mı, Amerikan tipi başkanlık mı, yoksa padişahlığa devam mı?' diye sordular. Atatürk, 'Biz ülkeyi hep beraber kurtardık, egemenlik halkta olacak, meclis kuruldu, yönetim şekli cumhuriyet olacak. Halk kimi seçerse o yönetecek. Hayatını bu ülke için veren kendine laik görmediği makamı, kendine laik görenlere geçit vermeyeceğiz, hep beraber bu ülkenin birlik ve beraberliği için çalışacağız. MHP, DP, gibi partilerin tabanı tavana karşı, onlara kucak açın, onların koluna girin onları baba evine getirin'" dedi.
Milletvekilleri, parti yönetimi, gençlik kolları ve kadın kollarınınn katılımıyla yapılan Danışma Kurulu Toplantısında bir yıllık çalışmalar değerlendirilip, önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaların planlamasının yapıldığı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim