Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Manisa'daki Ahmetli Gençlik Merkezi, üniversitelilerin köy hayatını tanımaları amacıyla 'Kentten Köye Gençlik Köprüsü' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 20 gönüllü üniversiteli öğrenci, Gökkaya Mahallesi'ni ziyaret etti. Gençlik lideri Tayyar Selvi eşliğinde evlere sürpriz ziyaretler yaparak yaşlılarla sohbet eden öğrenciler, hayatlarında ilk kez keçi sütü sağdı. Üniversiteliler, konuk oldukları evlerde de yardım ederek köy kültürünü yakından tanıdı. Öğrenciler, ziyaret ettikleri bir evde ise odun ateşinin başında köy yemekleri yaptı.

YAŞLILAR DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Üniversitelilerle uzun süre sohbet eden yaşlılar, bazen duygu dolu anlar yaşadı. Kapılarının her zaman açık olduklarını dile getiren yaşlılar, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Köy kültürünü her yönleriyle gören öğrenciler, süt sağmayı da ihmal etmedi. Hayatlarında ilk kez keçi sütü sağan öğrenciler, renkli görünler ortaya koydu.

Proje sayesinde köy yaşantısını yakından tanıdıklarını belirten öğrenciler, gittikleri her evde kapıların kendilerine açıldığını ve kendilerine gösterilen misafirperverliğe hayran kaldıklarını dile getirdi. Hem kendilerinin hem de köyde yaşayan yaşlıların çok mutlu olduğunu ifade eden öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür etti. Üniversitelilerin köy hayatını tanımalarını amaçlayan "Kentten Köye Gençlik Köprüsü" projesi, 4 ay sürecek. 4 ay boyunca üniversiteli toplamda 16 köyü ziyaret edecek.

Editör: TE Bilişim