Manisa'nın Kula ilçesinde komşularının kötü koku geldiği gerekçesiyle şikayet ettiği bir eve kontrol amaçlı giden belediye ekipleri çöp yığını ile karşılaştı. Ev sahibinin evde olmaması nedeniyle çocuklarından ve kaymakamlıktan alınan izinle saatler süren temizlik çalışmasında evden 10 kamyon çöp çıkarıldı.
Kula Belediyesi'ne gelen bir ihbarı değerlendiren Zabıta Müdürlüğü, kontrol amaçlı gittikleri adreste çöp yığını ile karşılaştı. Temizlik çalışmaları yapılan evden 10 kamyon çöp çıktı.

ÖNCE TEMİZLENDİ ARDINDAN DEZENFEKTE EDİLDİ
Kula'nın Zaferiye Mahallesi sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bir vatandaşın evinde çöp yığınları ile karşılaştı. Ev sahibinin şehir dışında olması nedeniyle çocuklarından ve Kula Kaymakamlığı'ndan alınan özel izinle Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı temizlik ekipleri evin tüm odalarında ve kapı önünde uzun süredir beklemekte olan katı atıkları temizledi. Evsel atık, çöp, karton kutu, plastik ve teneke kutuların dışarı çıkarılması ve temizlenmesi için belediye ekipleri uzun süre çalıştı. Ekipler, titiz çalışma sonunda evden 10 kamyon çöp çıkardı. Belediye ekipleri tarafından boşaltılan çöpler, kamyona doldurularak götürüldü. Çöplerin çıkarılmasının ardından ekipler kullanılabilir hale gelen evi mikroplara ve haşerelere karşı ilaçlayarak dezenfekte etti.
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, ilçede halk sağlığını bozabilecek bu tür çöp evlere müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Temiz bir çevre için çalışıyoruz. Ekiplerimiz, gece gündüz demeden Kula'nın dört bir yanında temizlik ve hijyen çalışmalarını sürdürüyor. Tabi ki çöp evleri tek başımıza tespit etmemiz imkansız. Bu tür çevreye kötü koku ve mikrop saçan evlerin tespiti için vatandaşlarımızdan gelen her türlü ihbarı değerlendirerek gerekeni yapıyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim