Muhalifler, Aralık ayı içerisinde yapılacak MKYK toplantısı öncesi istifa etmesi için 26 üyeyi daha ikna etmeye çalışıyor
Genel Merkez'in istifa istemini ‘beni MKYK kararıyla görevden alın' diyen AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın yönetiminden asil ve yedek üyelerle birlikte 40'ın üzerinde istifa geldi. Eğer Gürcan muhalifleri en az 26 üyeyi daha istifa etmeye ikna ederse bu ay içerisinde yapılacak MKYK toplantısına gerek kalmadan yönetim düşecek.
Geçtiğimiz günlerde AK Parti Elazığ Milletvekili ve Ege Koordinatörü Metin Bulut öncülüğünde yapılan temayül yoklaması ardından İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve yakın çevresiyle muhalifler arasındaki kulisler durmak bilmedi.
İSTİFA SAYISI 40'I AŞTI
Edinilen bilgilere göre temayül yoklaması ardından Zülfikar Gürcan'ın 50 kişilik asil ve 50 kişilik yedek olmak üzere 100 kişilik yönetim kurulundan istifa edenlerin sayısı 40'ı aştı.
MUHALİFLER EN AZ 26 KİŞİ DAHA ARIYOR
AK Parti tüzüğüne göre 100 üyeden yaklaşık 3'te 2'sinin istifa etmesi durumunda yönetim düşüyor. Gürcan muhalifleri yönetimin MKYK kararıyla görevden alınması sürecine sıcak bakmadığı için istifa toplama yolunda ilerliyor.
Şu ana kadar 40'ın üzerinde istifa toplayan Gürcan muhalifleri Yönetim Kurulu'ndan en az 26 kişiyi daha istifaya ikna ederse İl Yönetimi düşecek.
Temayül yoklaması ardından yönetim kurulu üyeleriyle kulis yapan muhalifler, bu ay içerisinde yapılacak MKYK toplantısını beklemeden Gürcan ve yönetimini düşürmeyi hedefliyor.
VEKİLLER ZAFER İKİNCİ İÇİN İMZA MI ATTI?
Öte yandan AK Parti kulislerinde konuşulan bir diğer iddia da Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ve Manisa Milletvekillerini yakından ilgilendiriyor.
İddialara göre AK Parti İzmir Milletvekili ve Manisa Koordinatörü Ali Aşlık ve Ege Koordinatörü Metin Bulut, yönetim kurulunun istifasını istemek için Manisa'ya geldiklerinde Manisa Milletvekilleri ve Belediye Başkanları'yla ayrı ayrı görüşmeler yaptı. Koordinatörler milletvekilleri ve belediye başkanlarına İl Başkanlığı koltuğuna oturacak yeni isim için öneride bulunmasını istedi.
Yapılan görüşmeler sonrasında temayül öncesi AK Parti Manisa Milletvekili ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin yeni İl Başkanı'nın Zafer İkinci olması için koordinatörlere imza verildiği öne sürüldü.
AK Parti kulislerinde dönen bir diğer iddiaysa Zafer İkinci'nin Bülent Arınç'ın adayı olduğunu bu nedenle tabandan genel merkeze itiraz gittiği yönünde.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim