Irak'ın Selahaddin kentinde 5 çocuğu ile yaşamını sürdüren elektronik eşya tamircisi 44 yaşındaki Nabeel Khater ile eşi Shukrıyah Khater'in yaşamı, DEAŞ saldırıları sonucu evlerine isabet eden bombayla altüst oldu. Evi başına yıkılan ailenin, patlamada en küçük kızı Sadan'ın sağ ayağına şarapnel parçaları isabet etti. Sadan, ülkesinde tedavi olanağı bulamadığı için tek ayağını kullanma yetisini yitirdi. Sadan Khater, emekleyerek yaşamını sürdürmeye başladı.

Sadan'ın ailesi, mülteci olarak 21 ay önce Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'ne yerleşti. Hayırseverlerin yardımıyla küçük kız, geçen yıl aralık ayında Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde ameliyat oldu. Sadan Khater, yapılan operasyonla 2 yıl aradan sonra yürüteçten de destek alarak yürümeye başladı. Ayağına platin takılarak kesilmekten kurtarılan Sadan'ın tedavisine verilen 4 aylık aranın ardından yeni bir sorun baş gösterdi. Tedavi gördüğü ayağının diğer ayağına göre daha az gelişmesinden tedirgin olan aile, yardım çağrısı yaptı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ailenin yardım çağrısı üzerine inceleme başlattı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Vali Güvençer, "CBÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığınca Sadan Khater'in yapılan muayenesinde, sağ alt ekstremitede güçsüzlük, sağda düşük ayak, DTR'de (derin tendon refleksi) azalmanın mevcut olduğu görüldü. Çocuk Nörolojisi ve Fizik Tedavi Polikliniğinde tedavisi sürüyor" dedi.

Editör: TE Bilişim