Turgutlu Belediyesi'nin bu yıl da yoğun ilgi gören Yaz Spor Okulları'ndaki çalışmalar yoğun tempoyla devam ederken henüz kayıt yaptırmamış çocuklara bir şans daha veriliyor. Kayıt tarihlerinin 22 Temmuz Pazartesi gününe kadar uzatıldığını müjdeleyen Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Gerek bayram tatili dolayısıyla ilçemiz dışında olan gerekse fırsat bulamayarak kayıt yaptıramayan çocuklarımız için kayıt tarihini uzattık. Ne kadar çok çocuğumuza ulaşabilirsek hedefimize bir o kadar yaklaşmış olacağız" dedi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Turgutlu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde yürütülen, ilk ve orta dereceli okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan Yaz Spor Okulları, basketbol, futbol, yüzme, güreş ve satranç branşlarında devam ediyor. Haziran ayından bu yana alınan kayıtlar doğrultusunda derslere başlayan öğrenci sayısı 500'ü bulurken, 15 Temmuz'da bitmesi planlanan kayıtlar 22 Temmuz Cuma gününe kadar uzatılarak öğrencilere bir şans daha tanındı. Kayıt ve ders tarihlerinde ilçede bulunmayan çocuklar ve aileleri adına başvuru süresini uzatarak onlara şans vermek istediklerini belirten Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Bu yıl da beklentimizin üzerinde kayıt alarak derslere başlattığımız çocuklarımıza sportif faaliyetlerle dolu dolu bir tatil yaşatıyoruz. Alanında uzman eğitmenlerimiz nezaretinde sürdürdüğümüz derslerde eğlenceyi ve öğrenmeyi iç içe bir şekilde sunuyoruz. Bu anlamda gerek bayram tatili dolayısıyla ilçemiz dışında olan gerekse fırsat bulamayarak kayıt yaptıramayan öğrencilerimiz için kayıt tarihini 22 Temmuz'a kadar uzattık. Çünkü ne kadar çok çocuğumuza ulaşabilirsek hedefimize bir o kadar yaklaşmış olacağız. O açıdan geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımıza bir kez daha iyi tatiller, Yaz Spor Okullarımız'da da öğretici ve keyifli bir zaman geçirmelerini diliyorum" dedi.
BAŞVURU MASASI BELEDİYE HİZMET BİNASINDA
Çocukların boş zamanlarını yararlı bir uğraşla değerlendirmeleri, fiziksel gelişimlerine katkı sağlanması ve sosyal becerilerinin artması amacıyla gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları'nda futbol ve yüzme çalışmaları Irlamaz Spor Tesisleri'nde, basketbol ve güreş dersleri Yedi Eylül Kapalı Spor Salonu'nda, satranç eğitimi ise Turgutlu Belediyesi Mehmet Tüzel Gökyayla Kütüphanesi'nde gerçekleştirilmekte olup, kayıtların 22 Temmuz Cuma günü mesai saati bitimine kadar Belediye Hizmet Binası zemin katındaki başvuru masasına yapılması gerekmektedir.
Editör: TE Bilişim