Kula Belediyesi Güreş Takımı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreş Müsabakaları'na adını yazdırdı. 15 güreşçi ile çeşitli boylarda müsabakalara katılan Kula Belediyesi Güreş Takımı, ilk defa başpehlivan çıkartırken Deste Ortaboy kategorisinde ise 3.lük elde etti
Kula Belediyesi Güreş Takımı, bu yıl 655. kez düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreş Müsabakaları'na 15 sporcu ile katıldı. Tarihinde ilk kez Kırkpınar'a başpehlivan gönderen güreş takımı, ayrıca Deste Ortaboy kategorisinde 3.lük madalyası kazandı. Tarihi Kırkpınar Güreşlerini değerlendiren Kula Belediyesi Güreş Takımı Başpehlivanı Onur Şenel, "Kula Belediyesi Güreş Takımı olarak katıldığımız Kırkpınar güreşlerinde güzel maçlar çıkarmayı başardık. Her boyda güreşen sporcularımız başarılı sonuçlar aldılar. Bu dereceler sayesinde gelecek yıl düzenlenecek olan Kırkpınar güreşlerinde bir üst boyda güreşecekler. Enes Mustafa Akşehirlioğlu ise üçüncülük madalyası alarak göğsümüzü kabarttı. İnşallah gelecek yıl Kula Belediyesi Güreş Takımımız daha da başarılı sonuçlar alarak adını duyuracak" dedi.
BAŞKAN TOSUN, "GÜREŞ TAKIMIMIZLA GURUR DUYUYORUZ"
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun güreş takımının göstermiş olduğu performanstan dolayı memnun olduklarını ve gurur duyduklarını belirtti. Başkan Tosun, "Kula tarihinde ilk kez bir pehlivanımız, Baş Pehlivan olarak güreşlere katıldı. Bu durum, bizler için çok önemli bir yere ve değere sahiptir. Kulalı gençlerimizin ata sporu olan güreşe ilgisini arttırmak ve Kula'da güreş sporunu yaygınlaştırmak için gerekli olan desteği vermeye gayret ediyoruz. Gerek Yaz Spor Okullarımız ile gençlerimize eğitim vererek gerekse de takımlarımızın her zaman yanında durarak Kula'da sporun gelişmesini sağlıyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim