HDP operasyonunda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı. HDP'ye yönelik operasyonda aralarında eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 12 milletvekili gözaltına alınmıştı. Demirtaş, Yüksekdağ, İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Leyla Birlik hakkında tutuklama kararı verildi. Ziya Pir, İmam Taşçıer savcılıktan, Sırrı Sürreya Önder ise mahkemeden serbest bırakıldı.

SON DAKİKA: HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ tutuklandı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve İmam Taşçıer gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün yurtdışında olduğunun tespit edildiği, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin devam ettiği açıklandı.

İŞTE GÖZALTINDAKİ HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİYLE İLGİLİ SON DURUM

İDRİS BALUKEN TUTUKLANDI


-Ankara'da Genel Merkez binasında dün gece gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl Adliyesi'ndeki savcılık sorgusundan sonra tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Sulh Ceza Hakimliği, Baluken hakkında tutuklama kararı verdi. Baluken'in, hem savcılıkta hem de Sulh Ceza Hakimliğinde ifade vermediği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim