Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 2016-2017 eğitim öğretim yılı ile ilgili yayınladığı mesajında FETÖ/PDY operasyonları kapsamında öğretmenlerin açığa alınmasının ardından Manisa'da meydana gelen öğretmen ihtiyacının giderildiğini açıkladı.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili olarak yazılı mesaj yayınladı. Manisa'nın 17 ilçesinde toplamda 14 bin 445 öğretmen, 850 idareci ve personelin görev yaptığını ve 243 bin öğrencisiyle yeni eğitim öğretim yılına başlandığını söyleyen Vali Güvençer, "Öncelikle 15 Temmuz şehitlerini ve terör sebebiyle şehit düşen vatan evlatlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, mekânları cennet olsun diyorum. Allah bir daha ülkemize böyle bir darbe kalkışması yaşatmasın. Darbe ve arkasındaki FETÖ ve PDY terör örgütünü en şiddetli şekilde lanetliyorum. Bu kapsamda ilimizde açığa alınan veya ihraç edilen personelimiz olmuştur. Oluşan öğretmen ihtiyacı; Valiliğimizce yapılan değerlendirme neticesinde; il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme, ek olarak yapılan mazerete bağlı yer değiştirmeler, norm fazlası öğretmenlerin görevlendirilmesi ve ücretli öğretmen başvurularıyla kapatılmıştır. Bakanlık Makam onayı gereği kapatılan Özel Okulöncesi/İlkokul/Ortaokul ve Ortaöğretim kademesi okul/kurumlarında kayıtlı öğrencilerin devlet okullarına nakil /geçiş ve yerleştirme işlemleri kapsamında e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinde kullanılacak olan ekranlar düzenlenerek gerekli yetkiler okul/kurum müdürlükleri ile il/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri kullanıcılarına aktif edilmiştir" dedi.
FETÖ'ye ait kapatılan özel okulların akıbeti hakkında da bilgi veren Vali Güvençer, "Kapatılan özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul kademesinde kayıtlı öğrenciler; MERNİS Ulusal Adres Veri tabanında kayıtlı adres bilgilerine göre adres kayıt bölgelerinde yer alan devlet okul öncesi, ilkokul, ortaokul kademesindeki okul kurum müdürlüklerine öğrenci velilerinin başvurusu üzerine e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden nakil başvuru ve nakil kabul onay yöntemiyle geçiş yapmışlardır. Kapatılan özel ortaöğretim kademesi okul kurumlarında kayıtlı öğrenciler geçiş yapmak istedikleri devlet ortaöğretim okul kurumunun bağlı bulunduğu ilçe veya İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne başvuru yapmak suretiyle ‘e-Okul Bakanlık - MEM İşlemleri / İl-İlçe İşlemleri / Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu Kayıt Ekranı' üzerinden Kayıt Nedeni olarak ‘Olağanüstü Hal Kapsamında Kapatılan Kurum Öğrencileri Nakil İşlemi' seçeneği seçilerek ilgili il ve ya ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları tarafından devlet okullarına yerleştirme işlemleri yapılmaktadır" dedi.
Editör: TE Bilişim