Hıdrellez kutlamaları nedeniyle Manisa'da binlerce kişi her yıl, Saruhan Bey zamanında yaşamış bir evliyaya ait olduğu söylenen Spil Dağı eteklerindeki Hacet Dede Türbesi'ne akın ediyor. Bu yıl da özellikle kadınlar dileklerinin gerçekleşmesi için sur duvarlarına taş yapıştırmaya çalıştı. Taşın yapışması ve düşmemesi halinde dileğin gerçekleştiğine inanan kadınlar, bir yandan isteklerini kağıtlara çizerek burçlardan sarkan çalılara tutturdu. Lise öğrencileri üniversiteye girmek için kağıtları duvarlara asarken, evi olmayanlar ev resmi çizdi, ağaçların dallarına iliştirdi. Çocuğu olmayanlar yaptıkları beşikleri ağaç dallarına astı.
TARAFTARDAN BJK İÇİN ŞAMPİYONLUK DİLEĞİ
Bazı kadınlar, bir yıl boyunca başlarının ağrımaması için yeşilliklerden taç yapıp taktı. Bazılarıysa bileklerine yeşillikten bilezik yaparak, kollarının altınla dolmasını diledi. Geçen yıllarda türbede dilekte bulunan ve isteklerinin kabul gördüğünü belirten vatandaşlar, bu yıl bisküvi ve lokum hayrı yaptı. Hayır yapanlar, yeni dileklerde bulunmayı da ihmal etmedi. Evlenmek isteyen kızlar yüzüğü, üniversite sınavına girecek öğrenciler öğrenim görmek istedikleri fakültelerin isimlerini yazdıkları kağıtları ağaçlara astı. Dua edip, Kur'an-ı Kerim okuyan bazı kadınlar; oğullarına iş, bazı evli kadınlar kocalarına iş ve otomobil, çocukları doğuştan özürlü aileler ise sağlık dileğinde bulundu. Fanatik bir taraftarın "Allah'ım Beşiktaş'a şampiyonluk ihsan et" yazılı dileği de dikkati çekti.
TÜRBEYE ÇEVRE KENTLERDEN DE GELENLER OLDU
Türbeye sadece Manisalıların değil, İzmir ve çevre yerleşim yerlerinden de vatandaşlar akın ettiği görüldü. Manisa'daki esnaf odaları ise türbe civarında pilav ve ayran dağıttı. Şehzadeler Belediyesi ise çocuklara top hediye etti.
Editör: TE Bilişim