PAGEM Eğitim ve Psikolojik Hizmetler Derneği, Manisalı çocuklar için çalışacak. 2 Ağustos'ta kurulan derneğin başkanı Psikolog Yavuz Eleman, derneğin hedeflerini anlattı. Gerek Valilik, gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve gerekse Manisa'daki diğer kurumlarla işbirliği içerisine girmeyi planladıklarını anlatan Eleman, "Bu işbirlikleri gerçekleştiği takdirde okullara biz gideceğiz. Her sene başında eğitimler vererek çocukları bilinçlendirmek amacındayız. Bu şekilde 5 sene içerisinde 10 yaşına kadar olan çocuklarda böyle bir eğitimi almamış çocuk kalmaz." dedi.


PAGEM Psikoloji Merkezi'nde kurulan PAGEM Eğitim ve Psikolojik Hizmetler Derneği, geçtiğimiz günlerde genel kurulunu gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi. Derneğin başkanı Psikolog Yavuz Eleman, şimdilik 8 uzmandan oluşan ekiple çalışmalarını yürüteceklerini belirtti.
AMAÇ TOPLUMSAL TRAVMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK
İlk etapta Manisa'da, daha sonraki süreçte ise il genelinde derneğin faaliyetlerini yürütmeyi hedeflediklerini aktaran Eleman "İhtiyacı olanlara bireysel olarak yardımcı olacağız ama biz daha çok toplum rehabilitasyonu üzerine eğilmek istiyoruz. Burada da asıl hedefimiz çocuklar. Bu kısımda toplumu bilinçlendirmek ve toplumsal travmaların önüne geçmek amacındayız. Bir örnek üzerinden gitmek istiyorum. Bir taciz olayı olur, medyada bir süre yer alır ve sonra o tacize uğrayan kişi kendi içine döner. Biz de bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük. Bunun eğitimini verelim dedik. 4-6 yaş arası çocuklara cinsel istismarı önlemek adına mahremiyet eğitimi vermeyi uygun gördük. Yani tacize maruz kalmamak adına. Çocuk psikoloğu, gelişim uzmanı gibi uzmanlarımızla çocuklarımızın anlayabileceği bir şekilde anlatmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.
İHTİYACI OLANLARIN AYAĞINA GİDİLECEK
Çocuklara yönelik faaliyetler için Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisine girmeyi düşündüklerini dile getiren Eleman, "Çocukları merkezimize çağırmayacağız. Valilik ve Milli Eğitim'le işbirliği yapma düşüncemiz var. Gerçekleştiği takdirde okullara biz gideceğiz. Umarım açık olurlar böyle bir çalışmaya. Çünkü bizim toplumumuzun böyle bir çalışmaya ihtiyacı var. Her sene başında böyle bir eğitim yapalım. 5 sene içerisinde 10 yaşına kadar olan çocuklarda böyle bir eğitimi
Editör: TE Bilişim